22 Ağustos 2019 13:34

Ekrem İmamoğlu: Seçim öncesindeki işe alımlarla ilgili araştırmalar sürüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kadıköy'de çeşitli incelemelerde bulundu. İmamoğlu Medya AŞ'deki işten çıkarmalara yanıt verdi: "Asla kişisel tavır veya davranış değildir. "

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kadıköy'de incelemelerde bulundu

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki yeni Salı Pazarı, restorasyonu süren Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'de incelemelerde bulundu. 

İncelemeleriyle ilgili bilgi veren İmamoğlu, "Hem Kurbağalıdere hem Gazhane ile ilgili şantiyemizi gezdiğimizde sürelerinin uzadığını ve bitişlerinde belirsizliklerin olduğu alanları da özellikle ziyaret ediyoruz. Burada daha hızlı hareket etmenin gerekliliği üzerinde tedbirler alıyoruz. Hem Kurbağalıdere'yi hem Kadıköy bölgesini rahatlatacak hem de Gazhane'yi faaliyete geçirerek gerçekten ciddi bir adımı sonlandırmış olacağız ve halka sunacağız. Bu noktada saha tespitleri yaptık" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, Medya AŞ'de haksız yere işten çıkarıldıkları iddiasıyla basın açıklaması yapan çalışanlarla ilgili, "İddiaları o yönde olabilir. Arkadaşlarımızın tespitleri ve çalışmalarının prensipleri var. İş disiplini, disipline uymama veya işe gelmeme gibi bir karakteri varsa çalışanların ona göre uygulama yapıyorlar. Özellikle seçim dönemlerinde işe alımlarla ilgili araştırmaları sürüyor. Çünkü çok adil olmadığını düşündüğümüz bir dönem. Bu süreçler çok adil işe alınma dönemleri değil. Arkadaşlarımın elbette ki büyükşehir çalışanları üzerinde bir araştırması var ve ona göre de işlem uyguluyorlar. Asla kişisel tavır veya davranış değildir. Herkesin bir prensibi var. Uygun olmadığını düşünen varsa tabii ki hukuki yollar açıktır" dedi.

NE OLDU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ tarafından bazı çalışanların iş akitleri feshedildi. Çalışanlar belediye önünde basın açıklaması yaptı ve haksızlığa uğradıklarını söylediler.

İMAMOĞLU DİYARBAKIR'A GİDECEK

Öte yandan, Tarafsız Haber sitesinde yer alan bilgiye göre Ekrem İmamoğlu, 31 Ağustos’ta CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar’ın yeğeninin düğününde nikah şahitliği yapacak ve Batman’a Diyarbakır üzerinden geçerek burada bir takım ziyaretlerde bulunacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa’da Eğitim Sen üyesi müdür görevden alındı

SONRAKİ HABER

Ayşegül’e mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...