22 Ağustos 2019 13:35

Manisa’da Eğitim Sen üyesi müdür görevden alındı

Manisa Fatih Anadolu Lisesinde müdürlük yapan Eğitim Sen üyesi Ziya Çiçek görevden alındı. Eğitim Sen karara tepki gösterdi.

Eğitim Sen logosu

Paylaş

Eğitim Sen Manisa Şubesi, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Eğitim Sen üyesi Ziya Çiçek'in görevden alınarak yerine Eğitim Bir Sen ilçe başkanının görevlendirilmesine ilişkin açıklamaya yaptı. Açıklamayı yapan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, Ziya Çiçek'in öğretmen, öğrenci ve velilerle ilişkilerinin iyi olduğunu ve eğitim alanında başarılı olduğunu söyledi.

"ÇİÇEK EĞİTİM SEN ÜYESİ OLDUĞU İÇİN Mİ GÖREVDEN ALINDI?"

Ziya Çiçek'in Eğitim Sen üyesi olduğu için mi görevden alındığını soran Demiler, "Eğitimde amaç başarı ise ve bu başarı Ziya Çiçek ile fazlası ile başarılmış ise neden görevden el çektiriliyor? Eğitim Yönetici Görevlendirmeleri takvimi öncesinde görevden alınma olsa idi, Ziya Çiçek müdür ihtiyacı olan okullara atama talep eder ve çok yüksek puanı olduğu için istediği okula ataması yapılabilirdi. Başka okula atama talebinde bulunamasın diye mi bu dönemde görevden alınmıştır? Burada amaç Eğitim Sen üyesi olan birini müdür yapmamak mıdır?​” diye sordu.

“Hem Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yandaş atama şeklinin açıklamasını yapmalıdır” diyen Demiler, “Eğitim ciddi bir iştir. Fabrikada, tarlada üretilen her şeyin yenisini yapabilirsiniz. Ama eğitimde insan yetiştirilmektedir. İnsan yetiştirmenin şakası olmaz. Hak eden hak ettiği yerde görevde olmalıdır. Benden değilsin o halde ne kadar başarılı olursan ol seni görevden alıyorum mantığı ile bu ülke bir şey kazanamaz. Hatta geleceğini kaybeder. Köklü eğitim kurumlarını siyasi ve sendikal kadrolaşma adına heba etmeyin. Yanlıştan dönerek Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Çiçek'i görevine geri verin” şeklinde konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hak-İş de aynı zamma imza attı

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu: Seçim öncesindeki işe alımlarla ilgili araştırmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...