22 Ağustos 2019 11:39

Bolu’da 384 öğrenci liseye yerleşemedi

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Bolu’da 384 öğrenci herhangi bir okula yerleşemedi.

Paylaş

2019-2020 eğitim öğretim sezonunda okulların açılmasına kısa bir süre kala Bolu’da 384 öğrenci herhangi bir okula yerleşemedi. Veliler ve öğrenciler bu duruma tepki göstererek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Burada konuşan Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, öğrencilerin yerleştirme sonuçlarının 6 Eylül’de açıklanacağını, okulların ise 9 Eylül’de açılacağını belirterek “Peki 14-15 yaşındaki bu çocukların travmasını kim telafi edecek” dedi.

İMAM HATİP VE MESLEK LİSESİ BOŞ

Bolu Gündem’in haberine göre, geçen yıl kontenjanları veliye ve öğrenciye rağmen belirlerseniz öğrencileri mağdur edersiniz dediklerini hatırlatan Gezici “Bu bir imam hatip ve meslek lisesi dayatmasıdır dedik. Sonuçta şu anda 400 öğrenci açıkta ve imam hatip lisesi ile meslek liselerinde kontenjan boş. Hâlâ okullaşma politikası veliye ve öğrenciye rağmen yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl da 450 öğrencinin açıkta kaldığını ve sistem düzeltilmediği takdirde sorunun devam edeceğini ifade eden Gezici “Okulların açılmasına günler kala son dilekçelerimizi de vereceğiz ve 6 Eylül’e kadar da bu işkence bitmeyecek” dedi.

VELİ: DAYATMAYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Öğrenci Velisi İsmet Erdem ise, öğrencilerin dayatma ile meslek lisesi veya imam hatip liselerine yönlendirilmeye çalışıldığını ifade ederek “Adrese dayalı eğitim dediler fakat biz evinin karşısındaki okula çocuğunu gönderemeyen veliler konumuna düştük.

Orta öğretim başarı puanı 80 ve 90 olan akademik olarak düşük sayılamayacak ortalamaya sahip öğrenciler maalesef şu an diretme ile endüstri meslek lisesi, imam hatip lisesi ve açık liseye, ekonomik durumu iyi olanlar da özel liseye yönlendiriliyor. Biz çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz, hiçbir şekilde de bu dayatmaya boyun eğmeyeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halkın çay parasıdır adalet

SONRAKİ HABER

Dalış rekortmeni Derya Can Salda Gölü’nde rekora dalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...