22 Ağustos 2019 10:57

Eczacılardan Rekabet Kurumuna yanıt: Fiyatları bakanlık belirliyor

Türkiye Eczacılar Birliği, Rekabet Kurumunun birlik hakkında başlattığı soruşturmaya yanıt verdi: Alım koşullarını Sağlık Bakanlığı belirliyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Rekabet Kurumunun Türkiye Eczacılar Birliğinin (TEB) eczanelerin alım koşullarını piyasa dışında belirlemesi gerekçesiyle açtığı soruşturmaya yanıt geldi. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, ilaç fiyatlarının alım koşullarını kendilerinin değil Sağlık Bakanlığının belirlediğini söyledi. Çolak, “Sağlık ürünlerinin eczane dışında satıldığı, hatta internete düştüğü bir ortamda halk sağlığını korumaya çalışıyor, yerli üretimi destekliyoruz” dedi.

Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak düzenlediği basın toplantısında gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Görevlerinin halk sağlığını korumak olduğunu ifade eden Çolak, “Biz halk sağlığını koruduk. Çoklu ilaç firmasının ilacı eczane dışına çıkarmasını hatta internet üzerinden ilaç satılmasına karşı çıktık” dedi.

Yerli ilaç olarak Tebemtol ürettiklerini ve toplum sağlığını hiçe sayanlara karşı yerli ilacı tavsiye ettiklerini ifade eden Çolak, “Birileri bizi Rekabet Kurumuna şikayet etmiş. Rekabet Kurumu da ciddiye alarak işleme koymuş. Bir kere bilinmelidir ki; ilaç fiyatlarının alım koşullarını belirleyen Sağlık Bakanlığıdır” dedi. Aynı zamanda sağlık alanının doğası gereği rekabete açık bir alan olmadığını vurgulayan Çolak, “Bu noktada Sağlık Bakanlığını da bu asılsız haber ve itibarsızlaştırmaya karşı dayanışmaya çağırıyoruz. Biz 37 binden fazla eczacının mesleki gelişimini önceleyen bir kurumuz. Ne TEB ne de Sağlık Bakanlığı, sağlığı sadece kara tabi tutan çokuluslu ve çıkar şirketlerinin oyuncağı değiliz" diye konuştu.

'REKABET KURUMU İLE İLK DEFA TANIŞMIYORUZ'

TEB olarak pişik ve nemlendirici özelliği olan Tebemtol'u üretmeye devam edeceklerini ve olanaklarını kamu yararına dönüştüreceklerini belirten Çolak, “Rekabet Kurumu ile ilk defa tanışmıyoruz. Bu güne kadar bize açtıkları beşinci dava ve hepsi Danıştaydan geri döndü. Sağlık ürünlerinin eczane dışında satıldığı hatta internete düştüğü bir ortamda halk sağlığını korumaya çalışıyor yerli üretimi destekliyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da kayyum protestosu sürüyor: Amed bizimdir bizim kalacak

SONRAKİ HABER

MMO: Hiçbir şekilde madencilik yapılmasın anlayışı da yanlıştır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...