21 Ağustos 2019 13:50
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2019 21:21

Türk-İş'ten savunma: Mücadeleden kaçmadık

Türk-İş Başkanlar Kurulu, yazılı açıklama yaparak toplusözleşme sürecinde eleştirilerin odağı haline gelen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a sahip çıktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk-İş Başkanlar Kurulu toplusözleşme sürecine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Türk-iş Başkanının toplusözleşme masasında tepkilere neden olan sözlerine ilişkin “Konfederasyonumuz sözleşme görüşmeleri sürecinde bir dizi eylem kararı almıştır. Ancak bu kararların uygulamasına gerek olmadan, sözleşmeye muhatap bağlı sendikalarımızın alınan ücret zammının yeterli olduğu görüşü üzerine, sözleşme uzlaşma yoluyla tamamlanmıştır. Türk-İş, tarihinde çokça rastlandığı gibi eylemden, mücadeleden hiçbir zaman kaçmamıştır” denildi.

Türk-İş ile hükümet arasında 12 Ağustos 2019 günü imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünün ardından Türk-İş Başkanlar Kurulu bugün toplantı düzenleyerek bildiri yayınladı. Yapılan açıklamada, son toplu sözleşme imza töreninde yapılan konuşma ile Türk-İş'in 67 yıllık mazisine haksızlık yapıldığı savunulurken, Türk-İş'in işçi hak ve özgürlükleri adına bütün kazanımlarda imzası olduğu ifade edildi.

Türk-İş’in bugüne kadar çeşitli hükümetlerle ters düşerek hakkını meydanlarda, sokaklarda da aradığının belirtildiği açıklamada, “Bazı dönemlerde de uzlaşma yoluyla sonuç almış, temsil ettiği kesimlerin hak ve özgürlüklerini bu şekilde koruyabilmiştir. Bugün 'yandaş' ya da 'arka bahçe' olarak nitelendirilen ve linç edilmeye çalışılan Türk-İş, son 17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde de sayısız mücadelenin tarafı olmuştur. Bu süre zarfında yapılan eylemler, grevler, yürüyüşler ve açıklamalar bunun en açık kanıtıdır” ifadeleri yer aldı.

'UZLAŞMA YOLUYLA TAMAMLANMIŞTIR'

Bildiride Türk-İş'in üyelerini günümüz ekonomik koşullarında enflasyona karşı koruduğu da belirtilirken, “Konfederasyonumuz sözleşme görüşmeleri sürecinde bir dizi eylem kararı almıştır. Ancak bu kararların uygulamasına gerek olmadan, sözleşmeye muhatap bağlı sendikalarımızın alınan ücret zammının yeterli olduğu görüşü üzerine, sözleşme uzlaşma yoluyla tamamlanmıştır. Türk-İş, tarihinde çokça rastlandığı gibi eylemden, mücadeleden hiçbir zaman kaçmamıştır” denildi.

Açıklamada, İmza töreninde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Aile Sosyal Hizmetler ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a yapılan eleştirilerin çarpıtıldığı ve konfederasyonun asıl olarak Aralık 2019'da yapılacak genel kurulda üyelerine hesap vereceği belirtilerek, “Türk-İş her zaman işçilerin ve ülkenin umudu olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir” ifadeleri yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)


TÜRK-İŞ BAŞKANINA VATANDAŞTAN TEPKİ

CHP'lilerin Sakarya'daki Tank Palet eylemine giden Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın yanına gelen bir kadın, “Sen hiç konuşma” diyerek tepki gösterdi. Atalay, “Abla ne yaptık, kurban olayım” diyerek yanıt verdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Ergün Atalay yine çark ederek, CHP’li vekillere “Hiçbirini demedim, Allah şahit. Günah değil mi, beni linç ediyorlar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ziraat odaları fındık üreticilerini uyardı: Emanete fındık bırakmayın

SONRAKİ HABER

İzmir'den orman tepkisi: Yanan alanların imara açılmaması için mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...