21 Ağustos 2019 13:29

Dolar karşısında en çok değer kaybeden TL oldu

Hafta başından bu yana dolar karşısında en çok değer kaybeden ulusal para TL oldu.


Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Haftaya 5,56 TL’den başlayan dolar karşısındaki TL’nin kaybı yüzde 2,7’yi buldu. Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa arasında bu hafta dolar karşısında en fazla değer kaybeden para oldu. TL’yi Brezilya reali ve Macar forinti takip etti.

Dolar bugün 5,70 TL’nin üzerindeki seyrini sürdürürken, Avro da 6,36 TL’nin üzerinde seyretti. Dolar dün 5,75 TL sınırına dayanmıştı.

DOLARI TIRMANDIRAN SEBEPLER

Dolar/TL’deki yükselişi öncelikle Merkez Bankasının TL olarak kredi vermek istemeyen bankaları cezalandırmak için zorunlu karşılık oranlarını artırması, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmeler, Avrupa ve Orta Doğu’daki siyasi ve jeopolitik gerginlikler gelişen ülke paraları üzerinde etkili olan diğer etkenler, İdlib’te Türkiye-Suriye ve Türkiye-Rusya arasında tansiyonu artıran gelişmeler TL’nin değer kaybını artırdı.

TL’nin yaşadığı kayıpta bayram nedeniyle döviz bozdurmaların sona ermesi, seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması gibi iç etkenler de söz konusu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayşegül Tözeren: Trafik cezam bile yoktur. Kelepçelendim, hastaneye götürüldüm

SONRAKİ HABER

Kısa vadeli dış borç yüzde 5 artarak 122.9 milyar dolar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...