21 Ağustos 2019 13:07

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri millet bahçesine karşı dilekçe verdi

Yıldız Teknik Üniversitesi genel sekreterliği, 4 öğrenciden oluşan temsilci grubuyla görüştü. Öğrenciler, millet bahçesine karşı rektörlüğe toplu dilekçe verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri okullarına yapılmak istenen millet bahçesine karşı rektörlüğe toplu dilekçe verdikten sonra forum düzenledi.

Üniversite genel sekreterliği, dilekçe veren öğrencileri temsilen 4 kişiden oluşan bir temsilci grubuyla görüştü. Görüşmede genel sekreterlik, öğrencilere proje hakkında bilgi vererek “Projeyi neden istemiyorsunuz, talepleriniz nedir?​” diye sordu. Öğrenciler, projeye karar verilirken üniversitenin bileşeni olan öğrencilere sorulmadığını ve projenin kampüs hayatına zarar vereceğini belirterek projeyi istemediklerini dile getirdi. Öncelikli ihtiyaçlarının millet bahçesi değil yurt ve kütüphane olduğunu ve okul yönetiminde söz sahibi olmak istediklerini anlatan öğrenciler projenin detaylarından bağımsız olarak bu projeyi istemediklerini ifade etti.

Genel sekreterlik, projenin işletme aşamasında öğrencilerin de söz sahibi olacağını belirtirken öğrenciler projenin kararı aşamasında kendilerine söz hakkı tanınmadığı için bu sözlerin kendileri açısından bir karşılığının bulunmadığını belirtti. Öğrenciler görüşmede son olarak, rektörlüğün projeyle alakalı her detayı tüm öğrencilerle paylaşmasını, ardından da okul içerisinde bir referandum düzenlenmesi isteklerini iletti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Youtube’un yapay zeka algoritması yanlışlıkla "robot savaşı" videolarını sildi

SONRAKİ HABER

Mahmut Tanal: Orman yangını çıkan bölgelerde altın madeni var 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...