21 Ağustos 2019 12:17

Youtube’un yapay zeka algoritması yanlışlıkla "robot savaşı" videolarını sildi

Youtube videolarını denetleyen yapay zeka robot savaşı videolarını “hayvan zulmüne yönelik politikalarını ihlali” olarak algıladı, yüzlerce içerik platformdan kaldırıldı.

Paylaş

Robot savaşı videoları yayınlayan kanalların YouTube'dan içeriklerinin kaldırıldığını ve videoların topluluk kurallarına aykırı olduğunu belirten bir bildirim aldıkları belirtiliyor. Robot savaşı temalı içerik üreten kanallar YouTube'un içeriklerini haksız bir şekilde sildi, geri yüklemesi için çeşitli videolar hazırladı

YouTube'un robot savaşını yasaklayan bir kuralı ve politikası bulunmuyor. Şirket sözcüsünün yaptığı açıklamada, videoların büyük olasılıkla yanlışlıkla kaldırıldığını ifade etti. Sözcü “Sitemizdeki devasa video hacmi nedeniyle bazen bu tür yanlışlıklar olabiliyor” dedi. Kaldırılan videoların YouTube tarafından geri yüklenmesi bekleniyor.

YouTube birçok içeriği kendi geliştirdiği yapay zeka denetçisi üzerinden kontrol ediyor. Yapay zeka denetçisi daha önce de birçok içeriği hak ihlali olarak algılayıp kaldırmış, yapılan itirazlardan sonra tekrar yüklenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şeker fabrikası arazisine villa yapmışlar

SONRAKİ HABER

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri millet bahçesine karşı dilekçe verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...