21 Ağustos 2019 12:42

Şeker fabrikası arazisine villa yapmışlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bor Şeker Fabrikasının satılmayan arazisine havuzlu villa yapıldığını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bor Şeker Fabrikasının satılmayan arazisine havuzlu villa yapılmasına tepki gösterdi. Villa yapımını ‘Gasp ve talan’ olarak niteleyen Ağbaba, “Yeni Türkiye bu, ülkeyi çiftlikleri gibi görüyorlar, yönetiyorlar” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bor Şeker Fabrikasının satılmayan arazisinin üzerine havuzlu villa yapılmasını ‘pişkinlik, gasp ve talan’ olarak değerlendirdi. Ağbaba, “Yeni Türkiye bu, ülkeyi çiftlikleri gibi görüyor, çiftlik gibi yönetiyorlar” dedi.

2018 yılında yapılan özelleştirme ihalesinde Doğuş Çay’a satılan ancak Doğuş Çay’ın, fabrikayı devralmayarak DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’ne devrettiği Bor Şeker Fabrikası arazilerinin içinde yer alan sendika binası ve lojmanlarının yıkılarak villa yapıldığı ortaya çıktı.

Ağbaba, hem Bor Şeker Fabrikası’ndaki son gelişmeler hem de diğer fabrikalarda özelleştirme sonrası olup bitenlerin araştırılması için Meclis önergesi vereceklerini kaydetti. CHP’li Ağbaba şöyle devam etti:

“Çok uzağa gitmeye, çok araştırmaya gerek yok. AKP’yi anlamak için sadece şeker fabrikalarının satışına bakmak yeterli. AKP demek rant demek, talan demek, kamu mallarını peşkeş çekmek demektir. 25 milletvekili arkadaşımızla TÜRKŞEKER’e ait fabrikaları teker teker dolaşıp özelleştirmenin vatana ihanet olacağını haykırdık. Günlerce ‘Şeker vatandır vatan satılmaz’ dedik. Ancak yerli ve milli edebiyatı yapan AKP, Türkiye’nin en yerli ve milli fabrikalarının satışından geri adım atmadı.”

Ağbaba, şeker fabrikası özelleştirmelerinin başından sonuna skandallarla dolu olduğunu savundu: “Örneğin Bor Şeker Fabrikası’nı satın alan firma fabrikayı devralmamak için elinden geleni yaptı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ihaleyi iptal etmek yerine firmaya ek süre verdi. Satın alan firma İhale şartnamesine aykırı bir şekilde fabrikayı başka bir firmaya devretti. Devir işlemi, hukuken mümkün olmasa da ÖİB bu devri de kabul ederek, halkın mallarının hülle yoluyla satışına göz yumdu.”

‘ÜZERİNDE VİLLA OLAN ARAZİYİ KİME NASIL SATACAKSINIZ?’

Ağbaba şöyle devam etti:

“Satışı tartışmalı olan Bor Şeker Fabrikası’nın bu kez de satışa konu olmayan 625 bin metrekarelik arazisiyle ilgili yeni bir skandal patlak verdi. DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’nin devlete ait araziler üzerinde bulunan sendika binasını yıkarak kendilerine havuzlu villa yaptırdıkları ortaya çıktı. Villa yapılırken gözlerini kapatan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın skandal ortaya çıkınca 625 bin metrekare araziyi apar topar temmuz ayında satışa çıkardığı, eylül ayında şeker fabrikasının arazi ihalesinin yapılacağı öğrenildi. Üzerinde villa olan araziyi kime nasıl satacaksınız? Adrese teslim ihale yapıp bir kez daha Türkiye’ye kendinizi rezil edeceksiniz.

‘ÇİRKİNLİK DİZ BOYU, TUZ KOKMUŞ’

“Firma sahibi Dişli ailesinin Cumhurbaşkanı (Tayyip) Erdoğan’ın ismini kullanarak rahatça devlet arazilerine villa yapması pişkinliğin, talanın, gaspın ta kendisidir. Yeni Türkiye bu, ülkeyi çiftlikleri gibi görüyorlar, yönetiyorlar. Erdoğan’ın ismi söylenince devlet malları talan edilebiliyor. Yağmalanabiliyor. Çirkinlik diz boyu. Tuz kokmuş.”

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da direnen Cargill işçileri polis engeliyle karşı karşıya

SONRAKİ HABER

Youtube’un yapay zeka algoritması yanlışlıkla "robot savaşı" videolarını sildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...