21 Ağustos 2019 12:17

Adana'dan kayyum tepkisi: Kayyum atayacaklarına önce ekonomiyi düzeltsinler

Adana Şakirpaşa’da konuştuğumuz vatandaşlar kayyum atanmasına tepki gösterdi. Hükümetin krizin üstünü örtmek için savaş istediğini belirten yurttaşlar, HDP'ye destek vurgusu yaptı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Adnan KARATAŞ
Adana

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması ve atanan kayyumlara tepkiler sürüyor. Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa mahallesinde konuştuğumuz yurttaşlar kayyum atamalarının gerekçelerini inandırıcı bulmuyor. Görevden alınan belediye başkanlarının belediye başkanı olacak yeterliliğe sahip değillerse neden aday yapıldığını sorgulayan vatandaşlar, kötü ekonominin üstünün örtülmeye çalışıldığını, AKP’nin iktidarda kalmak için savaşa sarıldığını düşünüyor.

Şakirpaşa ve çevresi 90’lardan itibaren gerek savaşın bir sonucu gerekse ekonomik sebeplerle bölgeden göç almış bir mahalle. HDP, CHP ve AKP seçmenlerinin yoğunlukta olduğu mahallede her kesimden kayyumlara tepkiler var.

Mazlum Bingöl isimli vatandaş, kayyumlara karşı olduklarını belirterek “Oy verdiğimiz insanlar neden görevden alınıyor? Madem belediye başkanı olmayacak bu insanlar en başta YSK tarafından adaylıkları neden onaylandı’’ diye sordu. Tek adam iktidarının kendi çıkarları için bu atamaları yaptığını, gündemi değiştirmeye çalıştığını söyleyen Bingöl  “İnsanlar açken bunları gündeme getirmek yanlış. Kayyum atayacaklarına önce ekonomiyi düzeltsinler” dedi.

“KRİZİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İÇİN SAVAŞ İSTİYORLAR”

AKP’nin gerginlik üzerinden politika yaptığını dile getiren Naif isimli vatandaş, “AKP bu politika ile bölgedeki insanları sokağa döküp kitlelere saldırmayı planlıyor” dedi. AKP’nin tutumunun emperyalistlere hizmet ederek, Türkiye’nin yıkımına katkı sunacağını dile getiren Naif, “Ekonomik açıdan ülkeyi bitirdiler üstünü kapamak için bölgede bir iç savaş istiyorlar” dedi. AKP’nin artık memleketi demokratik yollarla yönetemeyeceğini bildiği için yasaları kendi lehine istediği gibi kullandığını ifade eden Naif, “Satılmadık bir halk kaldı” diyerek tepkisini ifade etti.

“SESSİZ KALIRSAK YARIN CHP BELEDİYELERİNE DE YANSIYACAK”

Muzaffer Hüngül ise kayyumların demokrasiye aykırı bir durum olduğunu belirterek “Bundan sonra tüm demokratik kitle örgütleri HDP ile kol kola olmalı” dedi. Kayyumların halk iradesine bir gasp olduğunu aktaran Hüngül “Kamuoyu bu duruma sessiz kalırsa yarın CHP’li belediyelere de yansıyacaktır” dedi.

Kayyumun diktatörlük uygulaması olduğunu söyleyen bir mahalle esnafı, meselenin bölge ile sınırlı olmadığını ifade etti. AKP’nin batıda da gerici ve baskıcı politikalarını sürdürdüğüne dikkat çeken esnaf, AKP’nin büyükşehirleri kaybetmeyi hazmedemediğinden hıncını Kürt illerinden aldığını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Kayyumlara karşı tepkiler yaygınlaşıyor: Kimse halkın iradesine ipotek koyamaz

SONRAKİ HABER

Mercedes Müzesi: Emeğin tarihine yolculuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...