21 Ağustos 2019 09:41

TR İnter Tekstil'de işçiler 12 gündür direniyor

İzmir'de İnter Tekstil fabrikasında çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları için fabrika önünde başlattıkları eylemlerine devam ediyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Buca'da Ege Giyim Organize Sanayi (BEGOS) Bölgesi'nde yer alan Üniteks firmasına iş yapan TR İnter Tekstil fabrikasında çalışan işçiler yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamadıkları için fabrika önünde 12 gündür oturma eylemlerini devam ettiriyor.

Toplam 160 işçinin çalıştığı TR İnter Tekstil fabrikasında 80 gündür maaşlarını alamayan işçilerin SGK primlerinin de yatırılmadığı öğrenildi.

Çoğunlukla kadın işçilerin çalıştığı fabrikada işçiler ücretlerinin ödenmesinin yanı sıra çalışma koşullarının ve verilen yemeklerin de düzeltilmesini talep etti. İşçiler farikanın şuan çalışmadığını, alacaklarıyla ilgili işverene de ulaşamadıklarını belirtti.

İşçiler haklarını alana kadar hem TR İnter Tekstil'in hem de Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Üniteks önünde direnişlerine devam edeceklerini söyledi. Ayrıca işçilerin DERİTEKS sendikasında örgütlenme çalışmaları ise devam ediyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halkın iradesi gasbedilemez

SONRAKİ HABER

Bildiri dağıtan ODTÜ'lülere soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...