20 Ağustos 2019 18:31

CHP, Tank Palet fabrikasının özelleştirme iddiası üzerine oturma eylemi başlattı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un da aralarında CHP üyeleri Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirileceği iddiaları üzerine Sakarya'da 12 saatlik oturma eylemi başlattı.

Fotorğaf: @veliagbaba'nın Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirileceği iddiaları üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, genel başkan yardımcıları, sendika başkanları ve partililerin de bulunduğu kitle, Sakarya'da 12 saatlik oturma eylemi başlattı.

CHP'li Engin Özkoç, Şemsiyeli Park'ta düzenlenen eylem öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikanın özelleştirme kapsamına alındığını belirterek "Bununla ilgili hem CHP hem sivil toplum örgütleri, Harb-İş Sendikası ve Sakarya'nın bütün sendikaları, ayağa kalkarak, 'Hayır biz buna izin vermeyeceğiz.' dediler. CHP, gün batmadan 1,5 saat önce genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, örgütleriyle, Sakarya'daki sivil toplum örgütleri ve sendika başkanlarıyla Türkiye'ye haykırıyor, 'Tank Palet vatandır, satılamaz' diyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da "Nasıl ki TSK bir başka ülkenin emrine verilemezse, Tank Palet de başka bir ülkenin eline, hizmetine verilemez. Herkes duysun, bütün Türkiye duysun. Bu sadece bizim sorunumuz değil, bütün Türkiye'nin, her yurttaşın sorunudur" dedi. Oturma eyleminin sabah 06.00'ya kadar süreceği belirtildi.

Oturma eylemine CHP Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Seyit Torun, Fethi Açıkel, İstanbul Milletvekilleri Engin Altay, Mahmut Tanal, Gökan Zeybek, Sibel Özdemir, Yüksel Mansur Kılınç, Emine Gülizar Emecan, İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Kani Beko, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Aydın Milletvekili İlhami Özcan Aygun, sivil toplum örgütleri, bazı sendika başkanları ile partililer de katıldı. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Muş'ta toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaklandı

SONRAKİ HABER

Soylu halk iradesine atanan kayyumları böyle savundu: Karar siyasi değil, hukuki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...