20 Ağustos 2019 16:35

Antalya Altın Portakal Film Festivalinin basın toplantısı gerçekleşti

Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı Muhittin Böcek, geçen yıllarda kaldırılan ulusal yarışmanın bu sene tekrar olacağını söyledi.

Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

Mehmet Emin DAĞLI
Antalya

Bu yıl 56’ncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film festivalinin basın toplantısı gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı Muhittin Böcek, geçen yıllarda kaldırılan ulusal yarışmanın bu sene tekrar olacağını söyledi.

ANTALYA FİLM FESTİVALİ ÖZÜNE DÖNÜYOR

Muhittin Böcek, “Söz verdiğimiz gibi Altın Portakal Film festivalimiz özüne dönüyor ve halkımızla buluşuyor, kent merkezi ve ilçelerimizde kültür salonlarımızda ve tırlamızda açık hava film gösterimi yaparak halkımızı bu coşkuya ortak edeceğiz” dedi.

Muhittin Böcek ayrıca “26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceğimiz festival geleneksel kortej ile başlayacak, açılış ve kapanış törenlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığına ait 10 bin kişilik kapalı spor salonunda tüm halkımızın katılımıyla gerçekleşecek” bilgisini verdi. 

ULUSAL YARIŞMA YENİDEN BAŞLIYOR

Daha önce kaldırılan ulusal yarışmaların yeniden yapılmaya başlayacağını söyleyen Böcek, “Bu yıl bir yeniliğe imza atarak Türkiye’de ki üniversitelerde radyo, televizyon, sinema, medya iletişim ve görsel sanatlar alanında eğitim gören 100 öğrencimizi festivalimize davet edeceğiz. Gençlerimiz festival programındaki bütün etkinliklerimize konuk olarak katılacak. Festivalimize Türkiye’nin dört bir yanından gelen bir sinema okuluna dönüşecek. Biz buna ‘Altın Portakal Sinema Okulu’ diyeceğiz” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Festivalin İdari Direktörü Cansel Çevikol Tuncer de, film festivaline getirilen yenilikler, ödüller ve afişler hakkında bilgi verdi.

ÖNCEKİ HABER

Soma'da madenciler TKİ'ye yürüyecek

SONRAKİ HABER

Muş'ta toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...