19 Ekim 2012 08:51

Depremin, muhtemel İstanbul depremiyle ilgisi yok

Ulusal Deprem İzleme Merkezi Başkanı Doğal Kalafat, Büyükçekmece merkezli 3.8 büyüklüğündeki depremin, İstanbul’da beklenen muhtemel büyük depremle hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Kalafat, depremin olduğu bölgede aktif fay hatlarının bulunmadığını ancak, küçük tali fayların mevcut

Depremin, muhtemel İstanbul depremiyle ilgisi yok
Paylaş

Ulusal Deprem İzleme Merkezi Başkanı Doğal Kalafat, Büyükçekmece merkezli 3.8 büyüklüğündeki depremin, İstanbul’da beklenen muhtemel büyük depremle hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Kalafat, depremin olduğu bölgede aktif fay hatlarının bulunmadığını ancak, küçük tali fayların mevcut olmasının depremi tetiklemiş olabileceğini belirtti. 
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, saat 11.17’de merkez üssü Büyükçekmece olan bir deprem meydana geldi. 13.2 kilometre derinlikte meydana geldiği tahmin edilen deprem, İstanbul’un diğer ilçelerinden de hissedildi. 
 
Depremle ilgili açıklama yapan, Ulusal Deprem İzleme Merkezi Başkanı Doğal Kalafat, Büyükçekmece Gölü’nün kuzeyinde meydana gelen depremin, muhtemel İstanbul depremiyle ilgisinin olmadığını açıkladı. Kalafat, “Aslında o bölgede önemli deprem üretecek aktif fay parçaları bulunmuyor. Bu bizi de şaşırtan bir olay ancak çok küçük tali faylar sık aralıklarla olmasa da zaman zaman bu büyüklükte depremlere neden olabiliyor.” dedi. Kalafat, depremin endişelenecek bir sonucunun olmayacağını da sözlerine ekledi. (İstanbul/CİHAN) 
ÖNCEKİ HABER

Savranoğlu hem işçiye zarar hem çevreye

SONRAKİ HABER

Açlık grevleri barış çığlığıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...