20 Ağustos 2019 13:55

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan kayyum tepkisi: 5 ayda ne değişti?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, HDP’li belediye başkanlarının görevden alınmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partisinin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görüşülen konulara ilişkin açıklamada bulundu.

Öztrak konuşmasında ABD ile birlikte Suriye'de kurulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin eleştirilerde bulundu. Konuya ilişkin hükümetten bilgilendirme gelmediğini söyleyen Öztrak, “Meclisimizin bunlardan haberi yok. ABD ile Türkiye arasında güvenlikli bölge işini koordine edecek merkez neden operasyon bölgesinde değil de Türkiye toprakları üzerinde kuruluyor? Kim kimi kontrol, kim kimi koordine edecek?” diye sordu.

ÖZTRAK’TAN TANK PALET İDDİASI

Öztrak, Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın Katar ordusuna satılması konusunun halkın tepkisi üzerine geri çekildiğini belirterek, “Şimdi yeniden Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan bir kamu şirketi üzerinden bu işi yapmaya kalkıyorlar. Bu işi de Resmi Gazete'de yayımlamadıkları bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle düzenlemişler. Bu kararname neden milletten gizleniyor?” dedi.

“ADLİ YIL AÇILIŞINI NASIL KUTLAYACAKLAR?”

Adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmasını da eleştiren Öztrak, “Bugün saray kanunsuzluğun simgesi olmuştur. Kanunu uygulamakla yükümlü koca koca yargıçlar, cübbeleriyle 'kanunsuz' dedikleri o salonda adli yılın açılışını nasıl kutlayacaklar? Hukuk insanlarının, hukuksuzluğa çanak tutması gerçekten vahim” dedi.

“5 AYDA NE DEĞİŞTİ DE SANDIKTAN ÇIKANLARA EL ÇEKTİRİLDİ?”

Gazetecilerin kayyumlara ilişkin sorusunu da yanıtlayan Öztrak, HDP'li belediye başkanlarının 5 ay önce adli sicil kontrolünden geçtiğini, Yüksek Seçim Kurulundan geçer not aldığını hatırlattı ve şöyle devam etti:

“Şimdi 5 ay sonra ne oldu da el çektiriyorsunuz? Sandıktan çıkmış olan insanlara el çektirirken bunun kesinleşmiş yargı kararlarıyla yapılıyor olması demokratik bir ülkeye, bir hukuk devletine yakışandır ama ortada böyle bir şey yok.” (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Burhaniye İlçe Yöneticisi Ramazan Demir toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Agonya Ovası’nda kömür ocağı projesine yöre halkından tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...