20 Ağustos 2019 12:36

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’dan kayyum tepkisi: Herkes haddini bilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kayyum atamalarına sert tepki gösterdi. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üç büyükşehir belediye başkanının görevden alınması ve yerlerine kayyum olarak atanmasına sert sözlerle tepki gösterdi: Umarım bu yanlıştan dönerler. Tekrar seçilen belediye başkanları görevlerine dönerler. Herkes haddini bilecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de çökme tehlikesi yaşayan binanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. 

Burada Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili sorulan soruya İmamoğlu şöyle yanıt verdi:

"DBöyle bir mantıkta, demokrasini teslim ettiği görevleri insanlardan hukuk dışı almak öyle göz çevirmeyle olmaz. Kimsenin sınırsız yetkisi yoktur. Var gibi davrananlar olur ama ülkeye çok şey kaybettirirler. Kendileri zaten kaybetmiş olur, zaten kaybediyorlar. Milletin iradesini yok saymak çok büyük bir hatadır. Öyle kuru laflarla, terör örgütüyle üyelik gibi kuru laflarla bu hamleler yapılmaz. Varsa alırsınız, tespit edersiniz, işleme koyarsınız. Kayyum atayarak bunu böyle ucu bucağı belli olmayan bir sürece bağlamazsınız. Çok üzücüdür. Şiddetle kınıyorum, karşısındayım. Umarım bu yanlıştan dönerler. Tekrar seçilen belediye başkanları görevlerine dönerler. Öyle gözler İstanbul'daymış falan...Herkes haddini bilecek! Biz işimizin başındayız, tam olduğumuz yerdeyiz. Herkes haddini bilecek” ifadelerini kullandı. 

AA’nın haberine göre İmamoğlu Sarıyer’deki binayla ilgili olarak da, "Rapor birkaç güne kadar çıkacaktır. Çıktıktan sonra yol haritası belirlenecektir. Dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi burada tespitleri yaptı. Sayın bakan süreci takip ediyor. Kira yardımı ve bunun gibi birtakım hususları başlatacaklar ama sürecin netleşmesi de lazım." dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlar Odası, AOÇ arazilerini satışa çıkaran TOKİ’ye dava açtı

SONRAKİ HABER

Madenciden TİS tepkisi: Sendika değiştirmeyi düşünüyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...