20 Ağustos 2019 12:40

Mimarlar Odası, AOÇ arazilerini satışa çıkaran TOKİ’ye dava açtı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çukurambar’da bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazilerini açık artırma usulü satışa çıkaran TOKİ’ye dava açtı.

Tezcan Karakuş Candan | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin Çukurambar’da açık arttırma ile satışa çıkarttığı Atatürk Orman Çiftliği arazileri için hukuksal mücadele başlattı. Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı TOKİ ve Gazi Üniversitesi yetkilileri hakkında “Görevi kötüye kullanma” suçundan suç duyurusunda bulunduklarını ve TOKİ’ye, açık artırma usulü satış ihalesinin ihale tarihinden önce yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtıklarını belirtti. TOKİ’nin kamuoyunu yanlış bilgiler vererek gerçeği gizlediğini söyleyen Candan, “Tapu kayıtlarıyla, yargı kararlarıyla ve bilirkişi raporlarıyla ortaya çıkan durum çok net, satışa çıkan alanlar amacı dışında kullanılan Atatürk Orman Çiftliği arazileridir” dedi.

‘AOÇ’DE KONUT VE TİCARET YAPILAMAZ’

AOÇ alanlarında konut ve ticaret yapılamayacağını belirten Candan, hem Gazi Üniversitesi hem TOKİ’nin hukuka aykırı işlem tesis ettiğini ve bu işlemden derhal vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Amacı dışında kullanılan AOÇ arazilerinin AOÇ’ye iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Candan, “1983 yılında Gazi Üniversitesi’ne eğitim amacıyla devredilen dava konusu taşınmazlar, ihale ile 5 Eylül 2019 tarihinde TOKİ tarafından açık arttırma ile satışa çıkarılmaktadır. AOÇ’ye iadesi zorunlu alanların satışa çıkarılması hukuka, Atatürk’ün şartlı bağışına, AOÇ’nin kuruluş amacına,  kamu yararına aykırıdır” dedi. 5 Eylül’de AOÇ arazilerinin açık artırma ile satışının yapılacağı Bilkent’te bulunan TOKİ binasında olacaklarını söyleyen Candan, herkesi AOÇ arazilerine sahip çıkmaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da ortak açıklama: Kayyum kararı hukuki dayanaktan yoksun

SONRAKİ HABER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’dan kayyum tepkisi: Herkes haddini bilecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...