20 Ağustos 2019 12:11

Akdeniz’deki insanlık dramı büyüyor: Open Arms gemisindeki göçmenler kötüleşiyor

Akdeniz’de göçmenleri kurtaran ve Avrupa ülkelerinin kıyıya yanaşmasına izin vermediği İspanyol Örgüt Proactiva Open Arms'a ait gemideki göçmenlerin durumu git gide kötüleşiyor.

Open Arms Twitter hesabından yapılan paylaşım

Paylaş

Akdeniz’de göçmenleri kurtaran İspanyol Örgüt Proactiva Open Arms, 19 gündür Avrupa ülkelerinin kıyıya yanaşma izni vermesini bekleyen gemideki göçmenlerden bazılarının panik atak geçirdiğini ve bazılarının da denize atladığını belirterek çaresiz bir durumda olduklarını bildirdi.

İtalya’nın Lampedusa Adası’nın 800 metre açığında limana girmesine izin verilmediği için bekleyişini sürdüren Open Arms gemisinden yapılan Twitter paylaşımında, “Çılgınca bir gece ve suda bir insan. Önce acil tıbbi tahliye ve bu sabah bir adam, karşısındaki karaya ulaşmak için denize atladı. Bunların arasında panik atak geçiren bir kadın. Çaresiz bir durum” ifadeleri kullanıldı.

KIYIYA ULAŞMAK İÇİN ATLIYORLAR

Open Arms Twitter hesabından can yelekleriyle Lampedusa’ya doğru yüzmek için denize atlayan göçmenlerin görüntüsü de paylaşıldı. Denize atlayan göçmenler, İtalyan sahil güvenliğince kurtarıldı.

Öte yandan, önceki gece gemiden 9 göçmen daha tıbbi müdahale gereksinimi sebebiyle tahliye edildi. Gemiden son inen göçmenlerin bazılarında kalpte ritim bozukluğu, görme bozukluğu, depresyon ve bazı psikolojik şikayetlerin tespit edildiği kaydedildi.

İtalyan La Repubblica gazetesine konuşan Proactiva Open Arms Kurucusu Oscar Camps, “Balear adalarına seyredecek durumumuz yok. Güvertede sürdürülemez bir durum var. Göçmenler çok yorgun ve ekip de gücünün sonunda. Ayrıca teknenin de revizyona ihtiyacı olacak” dedi. Camps, bütün bu nedenlerden dolayı 800 metre ötelerindeki Lampedusa’nın kendileri için tek güvenli liman olduğunu ifade etti.

İspanyol STK Proactiva Open Arms’ın gemisi, ay başında Akdeniz’de üç farklı grup halinde 160 göçmeni kurtarmış, güvenli liman olarak İtalya ve Malta’ya yanaşmak istemişti. Her iki ülke ise bu talebe olumsuz yanıt vermişti. Bazı hastalar ile çocuk göçmenlerin tahliyesine izin verilince gemide 98 göçmen kaldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

"Farklı kıtadan dansçılarla olmak heyecan vericiydi"

SONRAKİ HABER

Sadece 10 çocuktan 2’si haftada 2-3 kez bilinçli ve düzenli spor yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...