20 Ağustos 2019 22:53

"Mevsimlik işçilerin çalışma dönemleri uzatılmalı"

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmediğini hatırlatan CHP'li Özgür Özel, "Kararların bir an önce verilmesi gerekiyor" dedi.

ARŞİV | Bursa'da mevsimlik tarım işçileri

Fotoğraf: Meltem Akyol / Evrensel

Paylaş

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesine ilişkin verilen sözler yerine getirilmedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un geçen hafta Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesine ilişkin söz verdiğini ancak aradan geçen süre içinde bir gelişme yaşanmadığına dikkati çekti. Özel, “Zaman daralıyor ama işçilerin durumunda henüz bir iyileşme yok. Bakanın verdiği sözün takipçisiyiz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Özel, orman yangınlarıyla mücadelede çalışan mevsimlik işçilerin görev sürelerinin 4 ay uzatılması talebinin 10 Temmuz günü karşılandığını belirterek, “Bu süre uzatımı, aynı bakanlık bünyesinde çalışan mevsimlik tarım işçileri için gerçekleşmemiştir. Bakanlık bünyesindeki özellikle 47 adet araştırma enstitüsünde bu mevsimlik personelin çalışma sürelerinin uzatılması kararının bir an önce verilmesi beklenmektedir” ifadesini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu’dan İdlib açıklaması: Rejim ateşle oynamamalı

SONRAKİ HABER

İŞKUR'a göre işsiz sayısı 379 bin azalarak 4 milyon 39 bin oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...