20 Ağustos 2019 08:10
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ağustos 2019 13:49

Memur-Sen’den "sınırlı" iş bırakma eylemi

Hükümetin zam teklifini kabul etmeyen Memur-Sen iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sınırlı iş yerinde yapılan iş bırakma eyleminin ardından Çalışma Bakanlığı önünde boş cüzdan bırakıldı.

Fotoğraf: @MemurSenKonf'in Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Memur-Sen'in hükümetin ilk yıl yüzde 4+4, ikinci yıl yüzde 3+3 zam teklifini kabul etmeyerek aldığı iş bırakma kararı sınırlı kaldı. Mesainin son iki saati sadece Ankara'daki iş yerleriyle sınırlandırılan iş bırakma kararı bazı işyerlerinde uygulanmadı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyetine çağrı yaparak “Son dakikaya kadar müzakereye açığız” dedi.

Hükümetin zam teklifini yeterli bulmayan yetkili konfederasyon Memur-Sen, iş bırakma kararı aldı. Saat 15.00 itibariyle başlayacak olan iş bırakma eylemini yalnızca Ankara ile sınırlayan Memur-Sen, saat 17.00’de ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde boş cüzdan bırakma eylemi yaptı. Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, müzakere sürecinin tamamlanmasına saatler kaldığını belirterek hükümete masada anlaşma çağrısında bulundu. Toplusözleşmede 30 günlük sürede her şeyin halledilmesinin beklendiğini ifade eden Yalçın “Bizim yasamız özürlü bir yasa” diye konuştu. Yalçın, araya bayram tatilinin de girmesi nedeniyle sürenin kısaldığına dikkat çekerek “Eğer masa bu sorunu aşacak şekilde değilse sorun katmerleniyor” dedi.

"SON DAKİKAYA KADAR MÜZAKEREYE AÇIĞIZ"

Masaya gelen tekliflerin makul değil malul olduğunu yineleyen Yalçın, "Biz ülkenin yeteri kadar sorun stoku var diyoruz. Ülkeye yeni sorun stoku eklenmesin. Emekçiyi bu anlamda öfkeli hale getirmeyin, çileden çıkarmayın. Gerek yok buna” diye konuştu. Yalçın, son dakikaya kadar müzakereye açık olduklarını ifade etti.

Ankara’da bulunan iş yerlerinden gelen bilgilere göre Ankara'daki iş bırakma eylemi de bazı kamu kurumlarıyla sınırlı kaldı. Memur-Sen tarafından PTT, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarında iş bırakıldığı ana ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Fakat aralarında Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de arasında bulunduğu bazı iş yerlerinde kamu emekçileri iş bırakmadı.

Memur-Sen Başkanlar Kurulu, memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5'inci Dönem Toplu Sözleşmeleri kapsamında yapılan yeni teklif çağrısının karşılıksız kaldığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2020 için yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 oranındaki zam teklifini revize etmediği ve 2 günlük müzakere uzatma teklifine yanıt vermemesine karşı iş bırakma kararı almıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP eş başkanları Buldan ve Temelli: Sessizliği bozun, her yerde ses çıkartın!

SONRAKİ HABER

Avukat Sürenoğlu'nu darbeden polisler soruşturulmayacak: Orantılı güç kullanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...