20 Ağustos 2019 06:41

Antep'teki IŞİD saldırısında ölen çocuğun ailesine ayda sadece 128 TL verilecek

IŞİD'in Antep'te bir düğüne yönelik düzenleyip, 40’ı çocuk 56 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 15 yaşındaki çocuklarını kaybeden aileye sadece 128 lira maaş bağlandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

IŞİD'in 2016 yılında Antep'de bir düğüne yönelik düzenleyip, 40’ı çocuk 56 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısında 15 yaşındaki çocukları Orhan Yavuz’u kaybeden aileye sadece 128 lira maaş bağlandı.

Antep’in Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde IŞİD'in Siirtli bir ailenin düğününe yönelik düzenlediği canlı bomba saldırısının üzerinden 3 yıl geçti. 40’ı çocuk 56 kişinin hayatını kaybettiği, 69 kişinin ise yaralandığı saldırıda 15 yaşındaki çocukları Orhan’ı kaybeden Yavuz ailesinin yaşadığı acıyı aradan geçen bu 3 yıl hafifletemedi.

"3 YIL GEÇTİ, NE GELEN VAR NE GİDEN"

Olayın yaşandığı gün memleketleri Siirt Pervari’de olduğunu dile getiren baba Orhan Yavuz, eşinin kendisini aramasıyla oğlunun yaşamını yitirdiği patlamadan haberdar olduğunu belirtti. Bunun üzerine hemen Antep’e geldiğini anlatan Yavuz, o günden bu güne yaşadıklarını “Geldiğimde ailem perişan durumdaydı. Ben de öyleydim. Daha sonra cenazemizi defnettik. Sadece biz evladımızı kaybetmedik. Ölenler arasında Pervarili 40 kişi vardı. Hepsi akrabamızdı. Daha sonra evlerimize geldik. Taziyeler kuruldu.  Devletin yetkilileri ilk ay sık sık gelerek birçok vaatler verdiler. Ama dediğim gibi bu sadece bir ay sürdü. Bir ay sonra kimse gelmedi, sormadı. Olayın üzerinden 3 yıl geçti, ne gelen var ne giden. O olay bizim sokakta yaşandı. Ben daha sonra orada oturamadım taşındım. Akrabalarım orada olduğu için gidip gelmek zorunda kalıyorum ama o sokağı görünce çok kötü oluyorum. Oğlum geliyor gözümün önüne” sözleriyle dile getirdi.

Baba Kasım Yavuz, patlamanın yaşandığı ilk ay içerisinde kendilerini sık sık ziyaret eden devlet görevlilerinin sonrasında yanlarına uğramadığını da ifade etti.

"ASIL SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILSIN"

Yine saldırı davasının Kayseri’de görülmesinin kendilerini ayrıca mağdur etse de, duruşmalara düzenli olarak gittiğini belirten baba Yavuz, "Bazı kişiler yakalandı ve bir kaç ay önce dava sonuçlandı. Sanıklar ceza aldı. Ama bizim içimiz rahatlamadı. Benim oğlum daha 15 yaşındaydı. Kimseye bir zararı yoktu, kimseyi incitmemişti. Bu olay neden başımıza geldi? Bizim günahımız neydi? Biz yetkililerden bu olayın asıl sorumlularının açığa çıkmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Baba Yavuz’u yaşadığı evlat acısı kadar inciten bir diğer şey ise, çocuklarının canına karşılık devletten yüksek miktarlarda tazminat aldıkları ve kendilerine yine yüklü maaş ödendiği yönündeki söylentiler.

AYDA SADECE 128 TL

“Hakkımızda bazı söylentiler çıkıyor, mağdur ailelere maaş ödendiği ve emekli oldukları söyleniyor ama hepsi yalan” diyen baba Yavuz, açtıkları tazminat davası devam etmekle birlikte devletin bu zamana kadar kendilerine diğer tüm aileler gibi ayda sadece 128 TL maaş bağladığını ifade etti. Baba Yavuz, “Bize ödedikleri maaş ayda 128 liradır. Bu parayı biz talep etmedik, devlet verdi. Ancak bu para dilenciye bile verilmez. Keşke oğlumuz yaşasaydı da bize ne para ne de maaş verselerdi” diye konuştu.

TEK DİLEKLERİ: BARIŞ VE HUZUR

Ailenin 13 yaşındaki kızları A.Y. ise, ağabeyinin hayatını kaybettiği patlamadan ayağına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralı kurtulmuş. Unutamadığı o günü, “Ben de o gece düğün alanındaydım. Birden patlama sesi duydum ve arkamı döndüğüm zaman yangın gördüm.  Her tarafta ateş yanıyordu. Ben de ayağımdan yaralanmıştım, daha sonra tanımadığım bir adam beni hastaneye götürdü. Ağabeyim gelip beni hastanede buldu. Çok üzgünüm, o olaydan çok etkilendim. Orhan ağabeyimi de olayda kaybettim” sözleriyle anlatan A.Y.'nin tek dileği ise, bu acı olayın bir daha yaşanmaması ve ülkeye barış ve huzurun gelmesi. (Antep/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca'nın evine polis baskını

SONRAKİ HABER

Diyarbakır, Mardin, Van, İstanbul ve Ankara'da kayyum eylemlerine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...