19 Ağustos 2019 15:06

6’ncısı gerçekleşecek Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın duyurusu yapıldı

Helikon Çağdaş Sanat Derneği, 6’ncısı düzenlenecek Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın duyurusunu yaptı. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli'de 18-30 Ağustos tarihleri arasında "Sosyal Hacim" başlığıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Sanat Çalıştayı, Sibel Talas’ın performans gösterisi eşliğinde Kara Sanat Atölyesi’nde kamuoyuna duyuruldu. 

Sibel Talas’ın hayvanların yaşam hakkını konu edindiği performans gösterisiyle başlayan basın toplantısına sanatçıların yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Performans gösterisinin ardından 6 ülkeden 12 sanatçının katıldığı Uluslararası Sanat Çalıştayı için açıklamada bulunan Helikon Çağdaş Sanat Derneği Başkanı Orhan Özçalık, “Gelin çalışmalarımızı görün diyoruz, kapımız herkese açık. Özellikle genç arkadaşlara seslenmek istiyorum, gelin görün. 30 Ağustos günü sanatçılarımızın Helikon Çağdaş Sanat Derneği’nde yaptıkları eserleri Kara Sanat Atölyesi’nde göstereceğiz, farklı performans gösterilerimiz de olacak” dedi. 

"İZMİT İÇİN, KOCAELİ İÇİN, TÜRKİYE İÇİN ÜRETECEĞİZ"

Bu güne kadar yüzlerce sanatçıyla binlerce insana ulaştıklarını söyleyen Özçalık, “Endişelerimizi, korkularımızı, sevinç ve umutlarımızı dünya sanatçılarıyla birlikte resme, heykele, videoya ve performansa aktararak yüreklice İzmit kentinin merkezinde sergiledik. Yüzlerce sanatçıyla binlerce insana ulaştık. Şu ana kadar bireysel ve kurumsal olarak bizi destekleyen çağdaş bir Türkiye’yi özleyen herkese teşekkür ediyoruz. En zor zamanda bile kültür ve sanat etkinliklerinin sekteye vurmasının ileride doğuracağı acı sonuçları bilen, hisseden İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan, Kültür Müdürü Dilek Alp ve ekibi projemizi heyecanla karşılayıp desteklerini bildirdiler. Sayelerinde umudumuz tazelendi, coşkumuz ikiye katlandı. İzmit için, Kocaeli için, Türkiye için üretmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Basın toplantısında söz alan akademisyen Bora Erdağı ise, “Çağdaş sanatlar alanında çok az etkinlik düzenleniyor İzmit’te, burada Helikon ile başlayıp Kara Sanat ile devam eden önemli bir atılım var. Bunu olabildiğince şehrin dokusuna yaymaya çalışıyoruz. Sergi salonları oluşturmak, sivil inisiyatiflerin sayısını arttırmak istiyoruz. Şehrimizde daha çok sanatçıyı ağırlamak, şehri uluslararası düzeyde de sanatçıların ifade alanlarını yaratmak istiyoruz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

FİSKOBİRLİK fındık alımına başladı

SONRAKİ HABER

Meteorolojiden yarın (20 Ağustos 2019) için sağanak uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...