19 Ağustos 2019 14:58

Üç emekçiden biri haftada 50 saatten fazla çalışıyor

Türkiye iş-yaşam dengesinde Avrupa’daki ülkeler arasında son sırada. Türkiye’de çalışanların yüzde 33’ünün 50 saatten daha fazla çalıştığı belirlendi.

ARŞİV | Fotoğraf. DHA

Paylaş

OECD tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye iş-yaşam dengesinde Avrupa’daki ülkeler arasında son sırada. İlk sırada Hollanda’nın yer aldığı araştırma ülkemizdeki çalışanların kendilerine yeteri kadar zaman ayıramadıklarını da ortaya koydu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Better Life Index (daha iyi yaşam endeksi) kapsamında Avrupa, Amerika Kıtası, Asya ve Afrika’da yer alan 40 ülkeyi iş-yaşam dengesi açısından inceledi. Yapılan araştırmada ülkelerin iş-yaşam dengesi puanı 10 üzerinden değerlendirilirken, 9,5 puana sahip Hollanda ilk sırada yer aldı. 9,4 puanla ikinci sıradaki İtalya’yı 9 puanla Danimarka takip etti. Türkiye ise 3,1 puanla Avrupa ülkeleri arasında son sırada yer aldı. Genel değerlendirmede Kolombiya ve Meksika’nın önünde 38. oldu.

ÇALIŞANLAR UYKU DAHİL 14.8 SAAT ZAMAN AYIRABİLİYOR

İş-yaşam dengesiyle ilgili OECD araştırmasında haftada 50 saat ve daha fazla çalışma oranının yanı sıra, çalışanların kişisel bakım ve iş dışındaki diğer aktiviteleri için kendilerine ne kadar zaman ayırabildikleri de incelendi. Araştırmada ayrıca Türkiye’de çalışanların yüzde 33’ünün 50 saatten daha fazla çalıştığı belirlendi. Araştırmada Türkiye’de çalışanların uyku da dahil olmak üzere kişisel olarak kendilerine 14.8 saat zaman ayırabildikleri ortaya çıkarken OECD’nin bu konudaki ortalama süresi olan 15 saatin altında kalındı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

39 yıldır kaybedilen oğlunu arayan Cumartesi Annesi Elmas Eren hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

FİSKOBİRLİK fındık alımına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...