19 Ağustos 2019 12:04

Beybahçe saldırısının üzerinden 3 yıl geçti: Gerçek failler açığa çıkarılmadı

Antep’te Beybahçe’de bir düğüne yönelik yapılan ve 40’ı çocuk 56 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının üzerinden 3 yıl geçti. Avukat Yakup Koca: "Rahmet dilemek dışında bir şey yapılmadı."

Fotoğraf: MA

Paylaş

Antep’in Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde Kürt bir ailenin düğününe yönelik IŞİD’in gerçekleştirdiği canlı bombalı saldırıda 40’ı çocuk 56 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 3 yıl geçti. İlk duruşmasının 19 Eylül 2017’de, karar duruşmasının 14 Mart 2019’da görüldüğü patlama dosyasının 2 yıllık yargılama sürecinde mahkeme heyeti, mağdur ailelerinin hakikati ortaya çıkarma adına yaptığı tüm talepleri reddedip mevcut sanıkları cezalandırarak dosyayı kapattı. Aynı gerekçeyle bir sanığı beraat ettirip, başka bir sanığı cezalandıran heyetin aldığı kararda hakikatin ortaya çıkmadığını düşünen avukatlar, kararı istinaf ederek, Ankara Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı.

Devam eden istinaf sürecini ve yargılama sürecini değerlendiren müşteki avukatlarından Yakup Koca, patlamanın asıl faillerinin tümüyle yargılanmadığı kanaatinde olduklarını belirterek, patlamanın sorumlularından IŞİD’in Antep Emiri Kadir Cabael’in eşi sanık Fadile Cabael’in duruşmada “Kocam öldürüldü” sözünün ardından tahliye edilip, beraat ettirilmesinin katliamın asıl faillerinin nasıl korunduğunu gösterdiğini söyledi.

“RAHMET DİLEMEK DIŞINDA...”

Koca, şöyle devam etti: “Kanlı katliamın üzerinden 3 yıl geçti. 3’üncü yıl dönümünde geldiğimiz yargı aşaması da hiçbir bakımda içi açıcı değil. Ne faillerin soruşturuluyor olması bakımından ne de mevcut devam eden yargılamalar bakımından ciddi bir çaba gösterilmiyor. Bu tür olaylardan ders çıkarılması gerektiğini her defasında tekrarlasak da biz bunun çok da önemsenmediğine şahit oluyoruz. Çünkü mevcut kirli siyaset devam ediyor. Mevcut güvenlik önlemleri vatandaşın güvenliğinden ziyade daha çok muhaliflerin hapsedilmesi, demokrasi ve hukuk ilkelerinin ters düz edilerek yerle bir edilmesi için yürütülüyor. Bu nedenle biz katliamın nedenlerinin ortaya çıkarılmadığı kanaatindeyiz. Patlamanın 3’üncü yıl dönümünde geriye baktığımızda ölenlere rahmet dilemek dışında çok bir şey yapılmadığını görüyoruz.” (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

İktidarın varlık yokluk savaşı

SONRAKİ HABER

İşçiden Türk-İş Başkanına: ‘Tepki gösteren biziz, işçiyi satan sensin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa