Fındıklı Belediye Başkanı: Ne yapacaksak halkla birlikte yapacağız

Fındıklı Yeşil, Altın, Gümüş Deniz Festivali sona erdi. Festivalin son gününde konuşan Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, belediyeyi el birliğiyle yöneteceklerini söyledi.

19 Ağustos 2019 09:18
Paylaş

Vedat YALVAÇ
Rize

Rize Fındıklı’da 20 yıl aradan sonra tekrar yapılan Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali sona erdi. 14 Ağustos'ta başlayan festival Moğollar müzik grubunun konseriyle son buldu. Çok sayıda sanatçının yer aldığı festivalin bitiş gecesinde konuşan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, “Biz Ekim ayında yola çıktığımız zaman, Fındıklı’da mecimiz (imece) var dedik. Fındıklı’da meciyi büyüten siz kardeşlerime, analarıma, ablalarıma, babalarıma, amcalarıma ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Hiçbir iş bir kişinin başarısıyla olmaz. Bir parmağımız eksik olursa elimiz çok sağlıklı, yani normal ellerin yaptığı işi yapamıyor. O zaman hiçbirimizin eksik olmadığı, kimseyi ötekileştirmediğimiz, hiç kimsenin dinini, dilini, ırkını tartışmadığımız ve kardeşçe eşit, özgür, demokratik bir ilçe, bir dünya yaratmak için yola çıkan sizleri selamlıyorum. Ne vardı Fındıklı'da? Suyumuzun ticarileşmesine, kurulacak HES'lere karşı bedenlerini siper edenler vardı. Yani siz vardınız. Yanıt doların yeşilini değil, doğanın yeşilini koruyanlar vardı. Evet eşkıyaydık; dün Hopa'da olan eşkıyalar gibi, dün Cerrattepe'de ölüler altın takmaz diyen eşkıyalar gibi, bugün Kaz Dağlarında ölüler altın takmaz, yerin üstü bize yeter diyen eşkıyalar gibi eşkıyaydık. Yola çıktığımızda çok şeyler söylendi bizim için. Ama söylenecek tek şey vardı; biz Fındıklı'da kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği tesis edeceğiz, biz Fındıklı'da gülen yüzü artıracağız” diye konuştu.

MECİ İLE YÖNETECEĞİZ

Çervatoğlu şöyle devam etti:
“Fındıklı Halk Meclisine teşekkür ederim. Siz yoksanız bizim varlığımız hiçbir şeydir. Viçe (Fındıklı'nın eski Lazca ismi) çok kısa süre içerisinde sizin katkılarınızla 5. günü tamamlayan bir festivali gerçekleştirdi. Gezerken bana ‘teşekkür ediyoruz’ diyorlar. Hepiniz yanınızdakine sarılın ve teşekkür edin. Hayır siz yaptınız bunu. Biz ne yapacaksak Fındıklı halkıyla birlikte meclislerimizle birlikte yapacağız. Ve bu iradenin üstünde bir irade tanımayacağız. Sözün, kararın, yetkinin Fındıklı halkında olduğu bir belediye yaratacağız.”

Çok sayıda atölye, spor müsabakası ve söyleşinin gerçekleştiği 5 günlük festivalde Moğollar, Erdal Bayrakoğlu, Mor ve Ötesi, Korhan Özyıldız, Selçuk Balcı, Yaşar Kurt, Ayşenur Kolivar, Erdem Akın, Erkut Küçükşahin, Serdar Albayrak, Mehmet Gümüş, Barışa Ezgiler, Grup Özgürlük, Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu, Entu, Praksis, Patika, Samida gibi çok sayıda sanatçı ve grup sahne aldı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bolu'da yolcu otobüsündeki yangın motordan çıkmış

SONRAKİ HABER

Emek Partisi: Kayyım halk iradesine ve demokrasiye darbedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...