18 Ağustos 2019 12:40

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: Adli yıl açılışı önemli diyalog zemini

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: "Davet sahibi Yargıtay. Yargıtay Başkanlığı, 'Bizim binamızda yapılacak' deseydi oraya gidecektik."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Beştepe’de yapılacak yeni adli yıl açılış törenine katılmayacak barolarla ilgili konuştu.

“TÜRKİYE’NİN NORMALLEŞMESİ SÜRECİNDE YARGITAY BAŞKANLIĞI ADIM ATTI”

Adli yıl açılışının Beştepe’de yapılacak olmasıyla ilgili konuşan Metin Feyzioğlu, “Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz. 4 sene sonra tekrar konuşacağız orada. Türkiye’nin normalleşmesi sürecinde Yargıtay Başkanlığımız önemli bir adım attı, bize elini uzattı. Biz de elimizi uzattık. Türkiye’nin normalleşmesine, yeniden kucaklaşmasına katkıda bulunacağız” dedi.

Anadolu Ajansına konuşan Feyzioğlu, “Bence burada asıl meseleden uzaklaşmamak lazım. Asıl mesele nedir? Türkiye, 1,5 yıldır çok önemli bir sürecin içinde, Yargı Reformu Strateji Belgesi… Fevkalade değerli bir çalışma bu. Peki biz bunun önündeki engel mi olalım yoksa bunu destekleyen mi olalım?​”

BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI:  BENİM SIRTIMDA YÜK VAR

“Avukatlar iş bekliyor” diyen Feyzioğlu, “Benim sırtımda bunların yükü var. Sırtında bu insanların, meslektaşların, vatandaşların yükünü hisseden hiç kimse öyle istediği gibi keyfi davranamaz. Çözüm üretmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, 125 bin avukatın sorunlara çözüm istediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet yönetimiyle görüşülmesine sıcak baktığını belirterek, bu görüşmenin en iyi zemininin ise adli yıl açılışı olduğunu söyledi.

“CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞÜNCE, GÜNAH”

Cumhurbaşkanıyla görüşmesinin eleştiri konusu olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Başka siyasi partilerin grup başkanvekillerini ağırlayacaksınız, onlarla basın açıklaması yapacaksınız, başka siyasi partilerin genel başkanlarını, genel başkan yardımcılarını iki yanınıza alacaksınız, onlarla bir takım nöbetler tutacaksınız, bu, son derece doğal ama kanun çıkarma gücüne sahip partilerle görüşeceksiniz, milletvekilleriyle temasta bulunacaksınız, Adalet Bakanıyla görüşeceksiniz, kanun çıkmasını teşvik edecek Cumhurbaşkanı ile görüşeceksiniz bu günah” dedi.

Davet sahibinin Yargıtay Başkanlığı olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Yargıtay Başkanlığı, 'Bizim binamızda yapılacak' deseydi oraya gidecektik. İnşallah seneye Yargıtay’ın binası biter, orada yaparız toplantıyı” ifadelerini kullandı.

“TUZU KURU OLANLARIN NE DEDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL”

“Türkiye'de binlerce genç avukatın çay parası yok. 5 yıldan az kıdemli 40 bin avukat var. 10 günde 600 avukat eklenmiş aramıza ve daha yağıyor bunlar. Reformu çıkarmak zorudayız” diyen Feyzioğlu, “Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Ekmek peşinde, aş peşinde olanların ne dediğini önemsiyorum. Dolayısıyla adli yıl açılışının biz çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz. 'Konuşma imkanımız olmazsa katılmayız' diyoruz ama Türkiye'nin normalleşmesi sürecinde Yargıtay Başkanlığımız da önemli bir adım attı” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da zincirleme trafik kazası: 18 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

YTÜ öğrencisi yazdı: Ne yapmalıyız? Nasıl hareket etmeliyiz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...