18 Ağustos 2019 09:14

Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarını destekleyen kütüphaneci depoya sürüldü

Bergama Araştırmaları Kütüphanesinde görevli Aydın İleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek verdiği sürüldü. İleri, “‘Her şey çok güzel olacak’ demek suçmuş” dedi.

Fotoğraf: Kadir İncesu

Paylaş

Bergama Araştırmaları Kütüphanesinde görev yapan Aydın İleri, CHP’li belediyenin AKP’ye geçmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait malzeme deposuna görevlendirildi. Aynı zamanda Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı ve Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı olan Aydın İleri’ye yapılanlar sosyal medyada tepki topladı.

Konuya dair Evrensel’e açıklama yapan İleri, insan kaynakları müdürü tarafından mobbinge uğradığını belirterek “Ekrem İmamoğlu seçim kampanyasına desteğimin görüntüsü bana gösterildi. İmamoğlu’nun seçim kampanyasını destelemek, ‘Her şey çok güzel olacak’ demek suçmuş. Sosyal medya paylaşımlarımın bölücü/terör içerikli olduğu iddia edildi” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY YARIM KALDI”

Kütüphanede işlerinin yarım kaldığına dikkat çeken İleri “Kütüphanenin kataloglama çalışmalarını hızlandırmıştık. Etiketleri yapıştırıp rafa yerleştirme yapmıştık. Yeni yönetimden kütüphane faaliyetini daha çok destek beklerken kütüphanedeki görevimden aldılar. İşlerin yarım kalması beni çok üzdü. Mayıs ayında İnsan Kaynakları Müdürü yönetim seninle çalışmak istemiyor sene sonunda sözleşmeni yenilemeyecekler dedi. En azından aralık ayı sonuna kadar bütün işleri bitirmeyi planlamıştım. Çocuklar İçin Arkeolojik Bergama Sözlüğü hazırlığı içerisindeydim. Her şey yarım kaldı” dedi.

“KÜTÜPHANE DERS ÇALIŞMA ODASI GİBİ”

Kütüphanede bilgi ve belge desteği sunacak bilimsel kütüphanecilik çalışması yapacak bir personelin olmadığını ve kütüphanenin sadece ders çalışma odası gibi kullanıldığını vurgulayan İleri şunları söyledi:  “Kütüphane benim hayatım, çocuğum gibi. 8 Ekim 2016 yılında Bergama Kültür Merkezi ile aynı gün açtık kütüphaneyi. Bu kütüphane çocuğum gibi. Her sabah işe gider gibi önce kütüphaneye gidiyorum. Önünde fotoğraf çekiyorum. Öğle aralarında mutlaka kütüphaneyi ziyaret ediyorum. Kütüphanecilik mesleği diğer meslekler gibi değil. Mekana bağlanıyor insan mekan kitaplarla dolu olunca aranda duygusal bir bağ kuruluyor. Kitapların içinde temizlik malzemelerinin içine gitmek çok tuhaf. Kitaplar, kütüphane kullanıcıları yerinde koliler var.”

“KÜTÜPHANEMİ ÖZLEDİM”

Yaşananlardan psikolojinin olumsuz etkilendiğini söyleyen İleri, “Mağdursun ve sesini duyurmak için tek yöntemin işverenine dilekçe yazmak. Dilekçe yazmada ustalaştım. Avukat olabilirmişim. Mayıs ayından beri Belediye Başkanı ile görüşme talebim var. Bir türlü randevu ayarlanmadı. Çalışan olarak belediye başkanına sesimi duyurmak istedim. Görüşemedim. Üretmek yerine işlevsiz bir kütüphaneci oldum. Dilerim kimse bu yaşadıklarımı yaşamaz. Kütüphanemi özledim” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Karabağlar'daki orman yangını 3. gününde kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

‘Barış’ bekleyen Afganistan’da düğüne saldırı: En az 63 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa