18 Ağustos 2019 08:44

Irkçılık karşıtı mücadelesiyle tanınan Gazeteci Owen Jones saldırıya uğradı

İngiltere'de ırkçılık karşıtı mücadelesiyle tanınan Gazeteci Owen Jones, faşist bir grubun saldırısına uğradı. Birçok politikacı, sendikacı, gazeteci ve kampanya grubu Jones'a destek açıklaması yaptı.

Irkçı-faşist grubun saldırısına uğrayan İngiliz Gazeteci Owen Jones (en sağda)

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’de yayınlanan The Guardian gazetesi yazarı ve İşçi Partisi aktivisti olan Owen Jones, ırkçı-faşist bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı büyük tepki gördü. Jones uzun zamandır benzer gruplardan tehditler alıyordu. Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası (SPOT) ile beraber çalışan Jones, daha önce Türkiye’yi de ziyaret etmişti.

DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLARKEN SALDIRIYA UĞRADI

Cuma akşamı arkadaşlarıyla birlikte 35. doğum gününü kutlamak için Kuzey Londra’da İslington bölgesindeki bir barda bulunan bir grup, Jones ve arkadaşları saat 02.00 gibi bardan çıktığı sırada takip ederek saldırdılar. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbedilen Jones’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Başta iktidardaki Muhafazakar Parti politikaları ve ABD Başkanı Trump’ın ırkçı, ayırımcı ve cinsiyetçi politikalarına karşı çıkan ve İngiltere’de ırkçılık karşıtı mücadelenin ön saflarında yer alan gazeteci yazar, son günlerde gelişen ırkçı faşist örgütlenmelere karşı mücadele çağrılarını arttırmıştı.

CORBYN, UNITE VE SPOT’TAN DESTEK

Saldırının duyulması üzerine birçok politikacı, sendikacı, gazeteci ve kampanya grubu destek açıklaması yaptı. Ana muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn yaptığı açıklamada, Jones’a yapılan saldırıyı kınadı. Corbyn, “Irkçılığın ve saldırganlığın sokaklarımızda ve toplumumuzda yeri yoktur” diyerek Jones’ın mücadelesinin devam etmesini istedi.

İngiltere’nin en büyük kamu sendikası olan UNITE Genel Sekreteri Len McCluskey de açıklamasında, tüm üyeleri ve sendika olarak saldırıyı kınadığını söyledi.

TÜRKİYE İLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası (SPOT) ile beraber çalışan Jones, daha önce Türkiye’yi ziyaret etmiş ve ülkedeki anti demokratik uygulamalara karşı tepkisini dile getirmişti. Hala SPOT ile çalışmasını sürdüren Jones’a bir destek de SPOT Yürütme Kurulundan geldi. SPOT, yaptığı açıklamada, Owen Jones’a yapılan saldırının tüm halkların ortak ve birlikte yaşam çabalarına yapıldığına vurgu yaparak, Jones’ın verdiği anlamlı mücadelenin yanında olacağını açıkladı.

24 AĞUSTOS’TA ANTİFAŞİST YÜRÜYÜŞ

İngiltere’de ırkçı ve faşist örgütlenmenin Brexit’i bahane ederek artması üzerine ırkçılığa karşı mücadele de gelişerek devam ediyor. En son 10 Ağustos günü ırkçılara karşı Londralılar sokağa çıkmıştı. 24 Ağustos’ta gösteri planlayan ırkçılara karşı, anti ırkçılar ve anti faşistler tekrar Londra sokaklarında olacak.

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık tepkiler üzerine 1102 maden ihalesini iptal etti

SONRAKİ HABER

İzmir Karabağlar'daki orman yangını 3. gününde kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...