18 Ekim 2012 16:03

‘Sonraki Suriye’de Kürtlere yer yok

ORTADOĞU Stratejik Araştırmalar Merkezinin (ORSAM) düzenlediği “O Gün Sonrası: Suriye’de Demokratik Geçişi Desteklemek” başlıklı toplantı Ankara Swiss Otel’de dün gerçekleştirildi.Toplantıya Türkiye’den, Ortadoğu’dan , Avrupa’dan konukların yanı sıra AKP, CHP, MHP milletvekilleri de katıldı. Onlar

Paylaş
Toplantıya Türkiye’den, Ortadoğu’dan , Avrupa’dan konukların yanı sıra AKP, CHP, MHP milletvekilleri de katıldı. Onlarca ülkenin büyük elçiliklerinden temsilcilerin ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı toplantıda, “O Gün Sonrası (The Day After)” isimli Suriyeli muhalif grup, amaçlarını, hedeflerini, önerilerini, hazırladıkları raporla ortaya koydu.
45 farklı Suriyeli “muhalifin” ortak projesi olduğu ifade edilen raporda, “şeffaflık”, “katılımcılık”, “çok taraflılık” gibi ifadeler içermesine rağmen özellikle Kürtleri yok sayan ifadeler bulunuyor. Raporda “Amaçlar ve Temel İlkeler” başlığı altında yer alan “Yeni bir ulusal kimliğin geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve tanıtılması gerekmektedir. Suriye toplumunun tün bileşenleri arasında birliğin güçlendirilmesi; milletin temel değerleri ve temel ilkeleri konusunda uzlaşıya varılması ve yönetişim konusunda da yeni bir çerçeve oluşturulması gerekmektedir. Aynı zamanda demokrasi ilkeleri ve tatbiki konusunda vatandaşların eğitilmesi ve yetkilendirilmesi gerekir” ifadesi, Türkiye’de Kürt sorununun ortaya çıkmasındaki temel sıkıntılardan biri olan “tek millet” vurgusuna benzerliğiyle dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Şeytan üçgeninde Suriye lobisi

SONRAKİ HABER

Ya Türkiye’de?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...