İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sağanak sonrası hasar gören çarşı ve semtlere gitti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sağanak sonrası oluşan hasarları incelemek için çarşı ve semtleri gezdi. “Hasar görenlerin maddi manevi yanından olacağız” dedi.

18 Ağustos 2019 06:10
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ağustos 2019 07:52
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, selin ardından çarşı ve semtleri gezdi.

İstanbul’da dün etkili olan sağanak sonrası hasar tespit çalışmalarına başlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, su baskınlarından etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu.

 

 

Eminönü'ndeki yer altı çarşısına giden İmamoğlu esnafın eleştirileriyle karşılaştı. Esnaf, "Başkanım dün kimseye neden ulaşamadık. Bir tane zabıta gelsin de bizimle ilgilensin. Şuranın elektriğini bile kestiremedik. Neredesiniz başkanım. Gerekirse bir sandalye atıp burada oturun" dedi. İmamoğlu ise "Herkes burada. Her zaman irtibat halinde olacaksınız" diye konuştu.

İstanbul’daki yağış konusunda Meteoroloji’den kendilerine uyarının ancak yağış bekledikten sonra geldiğine dikkat çeken İmamoğlu “15-20 dakika içinde saatte 114 kiloyu bulan baş edilemez bir yağmur. Ancak Meteoroloji’den ikaz çok gecikmiş. İkaz, saat 12.30’da, yağış başladıktan sonra geldi. Üstelik orta şiddet diye rapor edilmiş, yaklaşık 40 kilo diye ikaz geçilmiş ama çok büyük bir fark var arada” dedi.

İmamoğlu, “Tatile çıktı” haberleriyle ilgili sorulan soru üzerine, “Boş konuşan boş konuşuyor zaten makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen… Bizim tatilimiz de şeffaf. İki gün Hacıbektaş’taydık. İki gün de ailemizle olduk. Bu tarihte afet olursa elbette koşar geliriz” açıklamasını yaptı.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da selden etkilenen çarşı ve semtlerde incelemelerde bulundu. "15-20 dakika içinde saatte 114 kiloyu bulan baş edilemez bir yağış oldu dün. Ancak meteoroloji'den ikaz çok gecikmiş. Uyarı, saat 12.30'da, yağış başladıktan sonra geldi. Üstelik orta şiddet diye rapor edilmiş ve yaklaşık 40 kilo diye ikaz geçilmiş Meteoroloji'den ama çok büyük bir fark var arada" diyen İmamoğlu, su baskınlarından zarar gören esnafın maddi ve manevi olarak yanında olacaklarını söyledi.

Ekrem İmamoğlu ardından Üsküdar Bosna Bulvarı Göktürk sokağı ziyaret etti. Sel nedeniyle çöken sokaktaki çalışmaları inceleyen İmamoğlu, yetkililerden bilgi aldı.  Gazetecilerin yağmur öncesi yolda toprak bulunduğu yönündeki sorusu üzerine İmamoğlu, yol yapım çalışması nedeniyle sokağa bayramdan önce stabilize işlemi yapıldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fındıklı Festivalinde polis provokasyonu

SONRAKİ HABER

Harmankaya Kanyonu’nda sele kapılan 5 kişiden biri hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...