17 Ağustos 2019 18:04

Barışa renk kat: Elazığ'da mahalleli duvarlara barışı çizdi

Esentepe Mahallesinde yaşayanlar Emek Gençliğinin düzenlediği etkinlikte buluştu, duvarlara barışı çizdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Toygar KAYA
Elazığ

Elazığ'ın Esentepe Mahallesi'nde düzenlenen "Barışa renk kat" etkinliğinde gencinden yaşlısına çok sayıda kişi duvarları renklendirdi. Emek Gençliğinin düzenlediği etkinlikte Ressam ve Heykeltıraş Medayin Demirbaş’ın ev sahipliği yaptığı atölyesinde bütün eller kanla değil beyaz akriliklerle buluştu.

1 Eylül Dünya Barış Günü'ne özel düzenlenen etkinlikte mahalleli, bebeğinde çocuğuna, gencinden yaşlısına ağustosun kavurucu sıcağı demeden duvar diplerinde buluştu.

BARIŞ NASIL ÇİZİLİRDİ?

Barış nasıl anlatılırdı? Peki barış nasıl çizilirdi? Amaç da buydu. Bütün eller yıllarca çizilenin aksine kendi istekleriyle karaladı duvarı. Güvercinler, semboller ve çocukların yanlışlıkla çizdiği soyut resimler. Demlenen çaylar, kesilen karpuzlar ve hiç dinmeyen şarkılarla saatlerce çizgiler atıldı duvara.

Mahalleli Türkiye’deki bunaltıcı atmosferinden çıkıp kendilerini özgür çizgilere buluşturması bakımından güzel bir etkinlik oldu. Çizgilerin sadece duvarda kalmaması yurdun dört bir yanında barışı anlatmaktı talep. "İster 1 Eylül’den önce olsun isterse de sonra barış sürekli olmalı barış her gün olmalı" denilen etkinlik güneşin son ışıklarına dek devam etti.

ÖNCEKİ HABER

Bangladeş'teki yangın 50 bin kişiyi evsiz bıraktı

SONRAKİ HABER

Fındıklı Festivalinde polis provokasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...