17 Ağustos 2019 15:48

Samsun'da suya %25, okuma bedeline %50 zamma karşı mücadele büyüyor

Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu bildiriler dağıtarak Samsun halkını zamlara karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Samsun’da kurulan Su Zammı Geri Alınsın Platformu, kentte suyun fiyatına yapılan yüzde 25 ve okuma bedeli ne yapılan yüzde 50 zammın geri alınmasını istedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar doğrultusunda su bedelleri bu zammın yanı sıra her ay enflasyon oranında artacak. Suyun temel bir insan hakkı olduğunu ve belediyelerin görevinin bu hakkı en ucuz ve en kaliteli bir şekilde halka sunmak olduğunu belirten platform, kentte bildiriler dağıttı. Bildiride piyasa koşulları ve maliyet bahane edilerek suyun pahalı bir meta gibi satılmasının bu hakkın ihlal edilmesi anlamına geldiği vurgulandı.

Platform, Samsun halkını zamlara karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Pazar girişinde basına bir açıklama yapan Emekli Sen Şube Başkanı Tacettin Aydın yerel seçimlerden önce farklı vaatlerde bulunarak halkı kandıranların başa geldikten sonra suya, elektriğe, doğal gaza yaptıkları zamların halkı aldatmak olduğunu belirtti. Aydın, halkın aleyhine olan bu zamların geri alınmasını istediklerini, bu konudaki çalışmalarını daha da ileri boyuta taşıyacaklarını söyledi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki açılışı boykot eden baroları hedef aldı

SONRAKİ HABER

Murat Dağı’ndaki ardıç ağacı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...