17 Ağustos 2019 11:48

Binasız kalan ilçe milli eğitim müdürlüğü konusu Meclise taşındı

HDP Milletvekili Muazzez Orhan, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün tasarruf tedbirleri nedeniyle sokakta kalması soru önergesi verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, 312 bin nüfuslu İpekyolu ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kirada olduğu binanın kirasını ödeyemediği ve hizmet binası olmadığı için hizmet veremeyecek duruma düştüğüne dikkat çekti.

Konuyu Meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Yaklaşık 6 bin çalışan ve 120 bin öğrenciye hizmet veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bakanlık tarafından bir süredir kirası verilmeyen binasını boşaltılmak zorunda kaldığını anlatan Orhan “Geçici olarak daha önce kamu hizmeti ve eğitime uygun olmadığı kararlaştırılan bir okulun atölyesine taşınan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilgili okul yönetiminin itirazı nedeniyle başka bir binaya taşınma kararı almıştır.

Şu an da İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün eşyaları iki farklı binada kolilerde bekletilmektedir. Taşınma amacıyla bina arayışı devam eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışanlara önerdiği binaların insan onuruna yakışır iş koşullarını barındırmadığı ifade edilmektedir” dedi.  Orhan, Bakan Selçuk’a “Eylül ayında okullarda ders başı yapılacağından kalan kısa sürede İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün bu sorunu nasıl giderilecektir? Binasızlık sorununun ilçede eğitimi olumsuz etkilememesi için hangi tedbirler alınmıştır?​” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sudan'da anayasal bildiri anlaşması imzalandı

SONRAKİ HABER

Leyla Güven’den Adalet Bakanına cezaevi çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...