17 Ağustos 2019 09:49

Diyarbakır'da sakız satarak geçinmeye çalışan Fatma Nine yoğun bakımda

Diyarbakır'da sakız satarak hayatını sürdürmeye çalışan 71 yaşındaki Fatma Tokay, merdivenlerden düşerek kalça kemiğini kırdı. Yoğun bakımda tedavisi süren Fatma Tokay'ın durumu kritik.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır’da 32 yıldır sokakta sakız satarak ve 500 TL’lik yaşlılık aylığı ile geçinmeye çalışan ve hayatını haberleştirdiğimiz 71 yaşındaki Fatma Tokay geçtiğimiz gün (15 Ağustos 2019) işten sonra gittiği evinin merdivenlerinden düşerek kalça kemiğini kırdı. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Tokay, yoğun bakım ünitesine alındı. Tokay'ın, durumun ağır olduğu belirtildi.

Muhabirimiz Fırat Topal'ın yaşamını haberleştirdiği Fatma Tokay, Diyabakır'ın Bağlar ilçesinde yaşıyor. 37 yıl önce eşini kanserden kaybeden ve 2 yıl sonra da bir kutu sakızla ekmeğini kazanmak için sokağa çıkan Tokay, 500 TL’lik yaşlılık aylığı ile geçimini sağlayamadığını ve yardım için gittiği kapılardan da geri çevrildiğini anlattı.

15 Ağustos'ta işten sonra gittiği evininin merdivenlerinden düşerek kalça kemiğini kıran Fatma Nine Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorunun verdiği bilgiye göre solunum cihazına bağlı olan Fatma Tokay, böbrek yetmezliği nedeniyle de diyaliz makinesine bağlandı. Hayatı tehlikesi devam eden Tokay'ın durumunun riskli olduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yalvaç’ta Aile Sağlığı Merkezinde rapor almak isteyen iki kişi doktoru darbetti

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: Ergün Atalay kendisini Saray’a teslim etmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...