18 Ekim 2012 15:34

Meslektaşları Osman İşçi’yi yine yalnız bırakmadı

Aralarında KESK Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen Merkez Yöneticilerinin de olduğu KESK ve Eğitim-Sen’e yönelik olarak geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Hacettepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve insan hakları aktivisti Osman İşçi’yi meslektaşlar

Meslektaşları Osman İşçi’yi yine yalnız bırakmadı
Paylaş

Aralarında KESK Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen Merkez Yöneticilerinin de olduğu KESK ve Eğitim-Sen’e yönelik olarak geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Hacettepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve insan hakları aktivisti Osman İşçi’yi meslektaşları geçtiğimiz bayramda olduğu gibi bu bayramda da yalnız bırakmadı.
 
İşçi için Eğitim-Sen üyesi akademisyen arkadaşları cezaevine toplu dayanışma kartı ve kitap gönderdi. Sincan F Tipi Cezaevinde yatan İşçi ile dayanışmak için Beytepe kampüsündeki postane önünde toplanan Eğitim-Sen’li akademisyenler, cezaevlerinde haksız yere yatan öğrenci ve akademisyenler için daha fazla duyarlılık çağrısında bulundu ve adalet çağrısı yaptı. 
Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışan Osman İşçi, insan hakları konusunda uluslararası alanda tanınan bir isim. İşçi, Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı/The Euro-Mediterranean Human Rights Network (EMHRN) Yönetim kurulu üyesi ve İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) Uluslararası ilişkiler eski sorumlusuydu. İşçi, aynı zamanda Politik Sosyal Bilim dergisinin yayın kurulu üyeliğini de yürütüyordu.
 
TUTUKLANMASINA AB TEPKİ GÖSTERMİŞTİ 
 
KCK operasyonlarında gözaltına alınan Osman İşçi’nin tutuklanması AB Komisyonu'nun Genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano tarafından yapılan açıklamayla eleştirilmişti. Sözkonusu açıklamada insan hakları savunucuları, sendika üyeleri, avukatlar ve gazetecilere karşı başlatılan cezai kovuşturmaların arttığı vurgulanarak terörle mücadele mevzuatı çerçevesinde yürütülen bu soruşturmaların dayandığı hukuki çerçevenin adil yargılama, ifade, örgütlenme ve toplanma hürriyeti ile vatandaşların güvenlik haklarını ihlal ettiği kaydedilmişti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Yeni taslak 4+4+4’ün üniversite versiyonu’

SONRAKİ HABER

Bir ‘Tweet’ davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...