17 Ağustos 2019 08:04

Maraş’ta serinlemek için nehre giren genç hayatını kaybetti

Maraş'ta arkadaşlarıyla pikniğe giden Hikmet Hamit serinlemek için nehre girdi. Bir süre sonra gözden kaybolan Hamit'in cansız bedeni bulundu. Adana'da sulama kanalına giren genç hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Maraş’ta serinlemek için girdiği Ceyhan Nehri'nde kaybolan 25 yaşındaki Suriyeli Hikmet Hamit'in cansız bedeni bulundu.

Suriye'nin İdlib kentinden 2 ay önce Maraş’a gelen Hikmet Hamit, arkadaşlarıyla birlikte Hasancıklı Mahallesi'nde Ceyhan Nehri'nin kıyısında pikniğe gitti. İddiaya göre, Hamit piknik yaparken serinlemek için nehre girdi. Bir süre yüzen Hikmet Hamit daha sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kılavuzlu Barajı'nın kapakları kapatılarak suyun debisi düştükten sonra dalgıçlar nehre girip Hamit'i bulmak için çalışma başlattı ancak çalışmalar sonuçsuz kaldı.

Havanın kararmasıyla birlikte yarım kalan arama çalışmalarına sabah devam edildi. Ekipler, yaptıkları çalışmada Hikmet Hamit'in cansız bedenine ulaştı. Nehirden çıkarılan Hamit'in cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin arından otopsi için hastane morguna konuldu.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

ADANA’DA SERİNLEMEK İÇİN SULAMA KANALINA GİREN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

Adana'da, serinlemek için girdiği sulama kanalında akıntıya kapılarak kaybolan gencin cesedi bulundu. 

Adana Merkez Seyhan ilçesi Koyuncu Mahallesi'nden geçen Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalına giren 17 yaşındaki Suriyeli Şadi Elisa akıntıya kapıldı. Elisa'nın gözden kaybolması üzerine çevredekiler durumu polise bildirdi.

Su altı polisi, kanala verilen suyu keserek debisini düşürdüğü bölgede gence ulaşmak için çalışma başlattı. Ekipler, sabah saatlerinde Elisa'nın cansız bedenini, suda kaybolduğu yerin 15 kilometre ilerisindeki Karayusuflu Mahallesi'nde buldu.

Gencin cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fındık işçilerini taşıyan traktör devrildi: 1 ölü, 13 yaralı

SONRAKİ HABER

“Fiyat düşmesin diye kasa kasa domates ve biberi çöpe döktüler” iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...