18 Ekim 2012 15:06

‘Yeni taslak 4+4+4’ün üniversite versiyonu’

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Yeni YÖK yasa taslağında piyacası -muhafazakar ve otoriter düzenlemelere yer verildiğini söyledi.Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal  Yıldız, sendikasının Ankara 5 Nolu (Üniversiteler) Şubesi’nde yaptığı basın açıklamasında, yeni yasa taslağının üniversitelere yönelecek s

‘Yeni taslak 4+4+4’ün üniversite versiyonu’
Paylaş

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal  Yıldız, sendikasının Ankara 5 Nolu (Üniversiteler) Şubesi’nde yaptığı basın açıklamasında, yeni yasa taslağının üniversitelere yönelecek saldırıların çercevesini oluşturduğunu söyledi. Yasa taslağının demokratik ve katılımcı bir şekilde hazırlanmadığına dikkat çeken Yıldız, taslağın üniversite  bileşenleri ve taleplerini yok sayarak otoriter bir şekilde hazırlandığını dile getirdi.

PİYASACI VE MUHAFAZAKAR YAPILANMA

Yıldız, yasa taslağı ile yükseköğretim alanının  kamusal, parasız, demokratik,eşitlikçi, özgürlükçü şekilde değil, sermayenin ve siyasal iktidarın ihtiyaçları doğrultusunda piyasacı ve muhafazakar biçimde yapılandırıldığına dikkat çekti. YÖK’ün  hazırladığı taslağın 4+4+4’ün üniversitelerde ikame edilmesi anlamına geldiğini belirten Yıldız, taslağın üniversiteler arasındaki alt yapı, teknik donanım ve nitelik farkları giderme ihtiyacından uzak olduğunu işaret etti.

SERMAYE VE İKTİDAR ÜNİVERSİTEDEN ELİNİ ÇEKMELİ

Üniversitelerin kurumsal özerkliği için, ilk önce sermaye ve iktidarın bu alandan elini çekmesinin bir zorunluluk olduğunu dile getiren Yıldız, akademisyenlerin iş güvencesi ve bilimsel özgürlüğünün de üniversitelerin olmazsa olmazı olduğuna vurgu yaptı. Yıldız, Eğitim Sen Yükseköğretim Bürosu’nun “Nasıl Bir Üniversite Programı ve Yasanın İçinde Neler Olmalı” adı altında altı aydan beri sürdürdüğü çalışmanın 3-4 Kasım 2012 tarihlerinde Ankara’da yapılacak çalışmaların ardından kamuoyuna sunulacağını duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaçak maden ocağında 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Meslektaşları Osman İşçi’yi yine yalnız bırakmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...