20 Ağustos 2019 09:06
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ağustos 2019 09:08

Süper Lig'de ilk haftanın ardından: Fenerbahçe sezona hızlı başladı

Süper Lig 2019-2020 sezonunda ilk hafta maçları tamamlandı. Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir'in mağlup olduğu ilk haftada Anadolu takımlarının hakimiyeti vardı.

Fotoğraf: Ahmet Bolat/AA

Paylaş

Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta sezonunun ilk hafta maçları tamamlandı. Ligin ilk haftasını 3 puanla kapatan 7 takımdan biri olan Fenerbahçe, averaj ile liderlik koltuğuna oturdu.

FAVORİLER İLK HAFTADAN MAĞLUP

Süper Lig'de geçen senenin şampiyonu olan Galatasaray ve şampiyonluğun doğal adayları olarak gösterilen "büyükler"den ilk haftayı 3 puanla kapatan tek takım Fenerbahçe oldu.

Haftanın ilk maçında Denizli'de lige yeni yükselen Denizlispor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Selçuk'un penaltı atışını gole çeviremediği maçta Marcao'nun 43'üncü dakikada ikinci sarı kartla oyun dışı kalmasıyla 45 dakikadan fazla 10 kişi oynayan Galatasaray, Denizlispor'un etkili oyununa karşılık veremedi. Sarı-kırmızılılar bu mağlubiyetle ilk haftayı 15. sırada kapattı.

Ligi Sivas deplasmanında açan Beşiktaş da ilk haftadan mağlubiyeti tadan başka bir ekip oldu. Abdullah Avcı'nın teknik direktörlük görevine gelmesiyle oyun anlayışında değişikliğe giden siyah-beyazlılar, müsabaka boyunca Sivasspor kalesine sadece 3 isabetli şut çekebildi. Baştan sona Sivasspor'un kontrolünde geçen ve Sivas ekibinin 3-0'lık galibiyeti ile sonlanan maçta Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş yıldızlaşan oyuncular oldu. Beşiktaş, bu mağlubiyet sonrası ligin ilk haftasını 16'ncı sırada kapattı.

Geçen sezonun iddialı ekibi Başakşehir de Yeni Malatyaspor karşısında 3-0'lık mağlubiyeti tadarak haftayı 17'nci sırada kapattı.

İLK HAFTANIN İZ BIRAKANI FENERBAHÇE

Geçtiğimiz sene yaşadığı hüsran sonrası yenilenen kadrosuyla yeni sezona başlayan Fenerbahçe, ligin yeni ekiplerinden Gazişehir Gaziantep ile karşılaştığı maçta 5-0'lık farklı bir galibiyet elde etti. İlk 24 dakikada üç penaltı kazanan sarı-lacivertliler, Antep ekibinin etkisiz oyunuyla da maçın hakimi oldu. Max Kruse, Emre Belözoğlu ve Vedat Muriç'in etkileyici performansları ile farka giden Fenerbahçe, 3 puan ve averaj farkıyla ligde ilk haftanın lideri oldu.  

6 ANADOLU TAKIMI HAFTAYI 3 PUANLA KAPATTI

Ligde ilk haftanın sonunda 3'er puanla ligin zirvesine ortak olan Anadolu takımları Sivasspor, Yeni Malatyaspor, Denizlispor, Alanyaspor, Antalyaspor ve Rizespor oldu.

Ligde ilk hafta maçlarının ardından puan durumu şöyle:

  AverajPuan
1Fenerbahçe53
2Sivasspor33
3Yeni Malatya33
4Denizlispor23
5Alanyaspor13
6Antalyaspor13
7Rizespor13
8Trabzonspor01
9Kasımpaşa01
10Ankaragücü01
11Konyaspor01
12Gençlerbirliği-10
13Göztepe-10
14Kayserispor-10
15Galatasaray-20
16Beşiktaş-30
17Başakşehir-30
18Gaziantep BB-50

SÜPER LİG'DE İKİNCİ HAFTA MAÇLARI

Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta sezonunun ikinci hafta programı ise şöyle:

Beşiktaş - Göztepe
Ankaragücü - Kayserispor
Alanyaspor - Kasımpaşa
Başakşehir - Fenerbahçe
Rizespor - Sivasspor
Trabzonspor - Yeni Malatyaspor
Antalyaspor - Denizlispor
Galatasaray - Konyaspor
Gaziantep BB - Gençlerbirliği

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme, barış akademisyeni Gülay Toksöz'ün yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı

SONRAKİ HABER

Kilis'te askeri araç devrildi: 8 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...