16 Ağustos 2019 16:06

İsveç’te terör eylemi yapmaya hazırlandığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

İsveç’te cinayet işlemeye hazırlandığı iddiasıyla gözaltına alınan bir kişinin terör eylemi gerçekleştirmek için hazırlık yaptığı öne sürüldü.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç’te cinayet işlemeye hazırlandığı iddiasıyla göz altına alınan kişinin terör eylemi gerçekleştirmek için hazırlık yaptığı öne sürüldü.

Olay Çarşamba günü İsveç'in Jämtland bölgesindeki Östersund ilinde yaşandı. Bir ihbar üzerine il merkezindeki Stortorget Meydanı'na gelen polis ekipleri, araba sürmekte olan bir kişiyi durdurarak gözaltına aldı.

Polis yetkilileri. elde edilen veriler ve arabada ele geçen malzemelerden dolayı söz konusu kişinin cinayete hazırlık şüphesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

Perşembe günü Savcılık suçlamanın değiştirildiğini ve şüpheli hakkında terör eylemi gerçekleştirmeye hazırlık yaptığı suçlamasıyla işlem yapıldığını açıkladı.  Dosyanın İsveç Güvenlik Polisi'ne (Säpo) gönderildiğini belirtti.

ŞÜPHELİNİN ARACINI HALKIN ÜZERİNE SÜRMEK İSTEDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

İsveç Güvenilk Polisi'nin Basın Sözcüsü Gabriel Wernstedt, söz konusu kişinin dosyasının kendilerine geldiğini doğruladı. Şüpheli hakkında terör eylemine hazırlık yapma suçundan soruşturma açıldığını ancak soruşturmanın gizliliğinden dolayı daha fazla açıklama yapamayacağını söyledi.

Aftonbladet gazetesi ise şüphelinin meydanda bulunan insanlar üzerine arabayı sürmeye çalışığını yazdı. Ancak bu iddia İsveç Güvenlik Polisi tarafından doğrulanmadı.

Özel televizyon kanalı TV4, Polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde şüphelinin ifadesinde arabayı halkın üzerine sürmek istediğini söylediğini ve arabasının bagajında benzin bidonları ve bıçaklar bulunduğunu belirtti.

AKİLOV'LA İLİŞKİSİ ARAŞTIRILIYOR

İsveç medyasında yer alan haberlere göre polis, Özbek vatandaşı olan şüphelinin 2017 yılında Stockholm'de terör eylemi gerçekleştiren Rahmet Akilov'la ilişkisi olup olmadığını araştırıyor.

IŞİD sempatizanı Akilov, 2017 yılının Nisan ayında Stockholm'un en işlek caddesinde çaldığı kamyonu yayaların üzerine sürerek 5 kişinin ölümüne ve 14 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Terör amaçlı cinayetten suçlu bulunan Akilov ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

ÖNCEKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan belediyelere ziyaret

SONRAKİ HABER

Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği HES’lere karşı festival düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...