11 Nisan 2011 08:01

Liseli gençlik emek hırsızlarına karşı meydanlardaydı

Çanakkale’de liseli gençlik şifre skandalı ile ilgili olarak yaptıkları kitlesel basın açıklaması ile sınav sorularının  cevaplarının cemaat ve tarikat ilişkilerinin getirdiği yandaşlık  temelinde bu kesimlere verilmesini protesto ederek haksızlığa ve emek hırsızlığına karşı mücadele edeceklerini belirttiler.Kitlesel katı

Liseli gençlik emek hırsızlarına karşı meydanlardaydı
Paylaş

Çanakkale’de liseli gençlik şifre skandalı ile ilgili olarak yaptıkları kitlesel basın açıklaması ile sınav sorularının  cevaplarının cemaat ve tarikat ilişkilerinin getirdiği yandaşlık  temelinde bu kesimlere verilmesini protesto ederek haksızlığa ve emek hırsızlığına karşı mücadele edeceklerini belirttiler.

Kitlesel katılımın gerçekleştiği eylemde liseli gençler yaptıkları açıklamada “YGS-LYS nedir? En iyi biz biliriz. Yoksulluğun diz boyu olduğu bir ülkede üniversiteye girmek, meslek sahibi olup geleceğimizi kurtarabilmek adına umut bağladığımız sınavın adıdır YGS. Anne ve babalarımız binlerce lira dökerler bu sınavlar için, biz en güzel yıllarımızı kurban ederiz. Şimdi bu sınavın cevaplarının da yandaşlarına önceden verildiğini öğrendik. Üzüldük” denilerek kitapçıkları incelemek üzere alanında uzman tarafsız bir komisyonun bir an önce oluşturulması gerektiği belirtildi.

Öğrencilerin uğradığı haksızlığın giderilmesi için sınavın iptal edilmesi istenen açıklamada “Sınav iptal olmazsa var olan statüko devam edecek şifrelerin verildiği bireyler sınavdan güzel sonuçlarla ayrılacak ve mevcut durum sürmeye devam edecektir. Biz bu halkın çocukları, biz öğrenciler ve sınava giren milyonlar yeniden mağdur edilecektir. Haydi liseliler! Bu büyük haksızlığa ve emek hırsızlarına karşı görev başına” denildi. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İMO 15 Mayıs’a çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

Düzce'de YGS protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...