16 Ağustos 2019 12:26

Tes-İş’ten Türk-İş savunması: Birlikte yaptık

Tes-İş Sendikası Türk-İş'in yaptığı sözleşmeye sahip çıktı, "Tes-İş, her zaman olduğu gibi hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde Türk-İş’in ve Genel Başkanı Ergün Atalay’ın yanındadır” dedi.

Logo: Tes-İş Sendikası

Paylaş

Türk-İş’e bağlı Tes-İş Genel Merkezi, kamu çerçeve sözleşmesinde düşük zamma imza atan, hatta yüzde 8’in kendi talebi olduğunu açıklayan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a sahip çıktı. Tes-İş Genel Merkezi kararı birlikte aldıklarını açıkladı.

Tes-İş’ten yapılan açıklamada, “Protokol imzalanmadan önceki süreçte; Türk-İş’e bağlı ve kamu işyerlerinde üyesi olan tüm sendikaların genel başkanlarıyla Kamu Koordinasyon Kurulu olarak düzenli toplantılar yaptık. Tüm sendikalardan gelen öneriler doğrultusunda Türk-İş bir strateji belirledi ve kurulda alınan kararlar doğrultusunda müzakereleri yürüttü. Uzun süren müzakerelerin ardından protokol imzalandı” dendi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın protokolün imzalanması sürecini, ilgili tüm sendika genel başkanlarının katıldığı Kamu Koordinasyon Kurulu üzerinden yürüttüğünün vurgulandığı açıklamada, “Tes-İş, her zaman olduğu gibi bugün de hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde Türk-İş’in ve Genel Başkanı Ergün Atalay’ın yanındadır” ifadeleri kullanıldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

SDG: ABD-Türkiye görüşmelerine dolaylı olarak dahiliz

SONRAKİ HABER

Var olan tek tarım lisesine sahip çıkılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...