16 Ağustos 2019 11:19

DİSK: Grevsiz toplu pazarlık dayatmasına hayır

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Yapılan protokol ile kamuda grevsiz toplu pazarlık dönemi başlamış, grev hakkı fiilen gasbedilmiştir.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu (Fotoğraf: DİSK)

Paylaş

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu adına kamu işçilerinin toplusözleşmesiyle ilgili açıklama yapan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, “Bu protokol ile kamuda grevsiz toplu pazarlık dönemi başlamış, grev hakkı fiilen gasbedilmiştir. Bu kabul edilemez” dedi.

Bu protokol ile belirlenen ücret zamlarının, işçilerin refahını artırmak bir yana emekçileri enflasyonun altında bıraktığını dile getiren Arzu Çerkezoğlu, “İktidarın ve sermayenin ücretleri baskı altına alarak krizden çıkma yönündeki dayatmaları herhangi bir direnç göstermeden kabul edilmiş, işçi sınıfının tamamını olumsuz etkileme potansiyeli taşıyan bir protokol imzalanmıştır. Bu protokol ile kamuda grevsiz toplu pazarlık dönemi başlamış, grev hakkı fiilen gasbedilmiştir. Konfederasyon düzeyinde imzalanan bu protokolün iş kolu sendikaları açısından da bağlayıcı olması nedeniyle, sendikalar sadece protokolde hüküm altına alınmayan konularda müzakere yürütebilecek, sendikaların toplu pazarlık yetkileri ve grev hakları boşa düşmüş olacaktır” dedi.

Bunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, “DİSK, önümüzdeki süreçte iktidarın ve sermayenin dayatmaları karşısında emeğin haklarını koruyacak bir mücadele sürecini örgütlemeye kararlıdır” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de 1 Eylül Dünya Barış Günü öncesinde miting ve etkinlikler yasaklandı

SONRAKİ HABER

Osmaniye Cezaevindeki mahpuslar: “Gardiyanlar koğuşa girip bizi darbetti”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...