16 Ağustos 2019 10:52

Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tepkiler sonrası şirketlerden istifa etti

Bursa Belediyesinin tüm şirketlerine kendini "başkan" olarak atayan AKP'li Belediye Başkanı Alinur Aktaş gelen tepkiler üzerine şirketlerdeki görevlerinden istifa etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Fotoğraf: AA

Paylaş

31 Mart yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturduktan sonra belediyenin tüm şirketlerine kendisini ‘başkan’ olarak atayan ve şirket başı ‘huzur hakkı’ alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tepkilerin ardından şirketlerdeki görevlerinden istifa etti.

Kendisini yönetim kurulu başkanı olarak atadığı şirketlere AKP’li il yöneticilerini de başkan vekili yapan Aktaş’ın ‘huzur hakkı’ adı altında da aylık yaklaşık şirket başı 750’şer lira aldığı ortaya çıkmıştı. Başkan Aktaş, tepkilerin ardından yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerden istifa etti.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre eleştirilerin hedefinde olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, Kurban Bayramı öncesi yönetim kurulu başkanlığını yaptığı BURULAŞ, BURFAŞ, Kültür AŞ. BEŞAŞ, Tarım AŞ, Jeotermal AŞ ve Burkent şirketlerinden istifa ettiği ortaya çıktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hong Kong'da halk hareketi 3. ayında: Çin’den "askeri müdahale" tehdidi

SONRAKİ HABER

Suriye’de ölümden, Türkiye’de sınır dışı edilmekten kaçıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa