15 Ağustos 2019 13:57

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: Muhafazakar Kürtler'den oy kaybettik

AKP Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, "Muhafazakar Kürtlerden, cuma cemaatinden, şehirli milliyetçilerden oy kaybettik. Ama yapacaklarımız belli" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul seçmeninin Türkiye seçmenini yansıttığını söyleyerek 31 Mart ve tekrarlanan İstanbul seçiminin tarihi olan 23 Haziran'da hangi kesimlerden oy kaybettiklerini açıkladı. Kurtulmuş, "Biz muhafazakar Kürtler'den, cuma cemaatinden, şehirli milliyetçi kesimden oy kaybettik. Ama bunları geri alabilmek için de vakit var. Bu sürede yapacaklarımız da belli" dedi.

Kurtulmuş, HaberTürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın sorularını yanıtladı. "Yeni parti kurma çabasından bir AK Parti serüveni çıkmaz. Fazilet Partisi’nden AK Parti’yi kuranlar ayrıldığında iktidara gelecekleri belliydi" diyen Kurtulmuş “Politikada birçok şey henüz görünmüyor. Yeni parti kurma çalışmasında olanlar iktidara gelmek için değil, AK Parti zaafı üzerinden yürüyor, Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklı bir politika yürüteceğe benziyor. Cumhur İttifakı’nın yüzde 52’si üzerinden 3-5 puan alma hesapları var. Ama başarı şanslarını ben görmüyorum…” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Berk Esen: AKP hükümeti günü kurtarmak için hamle yapıyor

SONRAKİ HABER

Süper Lig'de 2019-2020 Cemil Usta sezonu başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...