15 Ağustos 2019 11:13
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ağustos 2019 12:58

Rektörlük’ten Yaşayan Diller Enstitüsü’nün kapatılmasına dair açıklama

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu’nun Yaşayan Diller Enstitüsü’nün kapatılmasına karar verdiği haberleri üzerine Rektörlük yaptığı açıklamayla böyle bir kararın olmadığını açıkladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu’nun Yaşayan Diller Enstitüsü’nün kapatılmasına karar verdiği haberleri üzerine Rektörlük yaptığı açıklamayla böyle bir kararın olmadığını açıkladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu’nun Kürtçe, Süryanice ve Arapça eğitim veren Yaşayan Diller Enstitüsü’nün kapatılmasına karar verdiği yönündeki açıklamaların ardından karşılıklı açıklamalar geldi. Konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Rektör Ahmet Ağırakça, enstitünün kapatılmadığını savundu. 

REKTÖRLÜK: KAPATMA KARARI SÖZ KONUSU DEĞİL

Ağırakça, paylaşımında sosyal medya kullanıcılarını hedef alırken, “Bir kısım sosyal medya da kulaktan duyma dur bir haber yaydılar çok ayıp böyle bir kapatma kararı kesinlikle söz konusu değil. Haberler gerçekleri yansıtmıyor. Sadece YÖK’ün tüm enstitüleri bir çatı altında toplama kararı bulunuyor. Enstitüyü kapatma söz konusu değil” ifadelerini kullandı. 

TEMO’DAN SERT TEPKİ

Enstitünün kapatılması haberini duyuran Kürt yazar ve Şair Selim Temo sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulunmuştu: “Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu, Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü'nü kapatma kararı alıp (17 kabul-7 ret) YÖK'e gönderdi. "Kürt kökenli" ve Eliaçık'ın deyimiyle "IŞİD kafalı" rektör ve yönetimin Kürtçe düşmanlığı bitmek bilmiyor!” (HABER MERKEZİ)

 {{273153}}

ÖNCEKİ HABER

HDP: Türk-İş Genel Başkanı ve Başkanlar Kurulu istifa etmeli

SONRAKİ HABER

Yozgat'ın Sorgun ilçesi, yüksek gerilim hatlarının tehdidi altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...