15 Ağustos 2019 10:43

MEB, “devlet okullarında özel sınıf” iddialarına soruşturma başlattı

Milli Eğitim Bakanlığınca “Bazı devlet okullarında özel sınıflar oluşturularak velilerden para talep edildiği” haberinin ardından inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) “Bazı devlet okullarında özel sınıflar oluşturularak velilerden para talep edildiği” iddialarına yönelik inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Bakanlık, Birgün gazetesinde yer alan “devlet okulunda özel sınıf ayrımı” başlıklı haberlerde yer alan “özel sınıf oluşturularak velilerden para talep edildiği” iddialarını ve bu konuda MEB’e ulaşan bildirimleri “ihbar” kabul ettiğini ve harekete geçtiklerini açıkladı.

“Okula kayıt, seviye/özel grup sınıfları, yabancı dil özel sınıflarının oluşturulması, proje okulu, öğretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar” gibi çeşitli hususlar gerekçe gösterilerek velilerden “bağış” adı altında veya farklı yollarla ücret talep edildiğine ilişkin haberler ve gelen şikayetler dikkate alınarak, inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Ayrıca Bakanlık tarafından Anayasa'nın 42'nci maddesine göre eğitim öğretim faaliyetlerinin ücretsiz olduğu, hiç kimsenin bu haktan yoksun bırakılamayacağı hatırlatması yapılarak, eğitim öğretim faaliyetlerinin eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gözetilerek yapılacağı, öğrenci ve velilerin okul yönetimlerince bilgilendirilmesinin sağlanacağı öğrenildi.

DEVLET OKULLARINDA “ÖZEL” SINIFLAR

Birgün gazetesinin 12 Ağustos tarihli haberinde, devlet okullarında sınıfların ‘özel’ ve normal olarak ikiye ayrıldığı bilgi yer alıyor. Çocuklarını özel sınıflara kaydeden velilerin ödediği meblağ iddialara göre 2 bin liradan 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. Yoğun İngilizce eğitimi verildiği ve ücretli öğretmenlerin olduğu gerekçesiyle oluşturulan paralı sınıf ayrımına veliler ve eğitimciler tepki gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

Burkina Faso’da madenci Türk şirketine karşı işçi ve köylü isyanı

SONRAKİ HABER

Sanatçı ve aydınlardan DEÜ için çağrı: Kimse eğitim hakkından mahrum bırakılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...