11 Nisan 2011 07:55

İMO 15 Mayıs’a çağrı yaptı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)Yönetim Kurulu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) düzenleyeceği 15 Mayıs mitingine katılım çağrısı yaptı.Yapılan yazılı açıklamada, AKP’nin sınırsız sömürü ve baskı politikaları nedeniyle ülkenin hızla karanlığa sürüklenmekte olduğu bel

İMO 15 Mayıs’a çağrı yaptı
Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)Yönetim Kurulu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) düzenleyeceği 15 Mayıs mitingine katılım çağrısı yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, AKP’nin sınırsız sömürü ve baskı politikaları nedeniyle ülkenin hızla karanlığa sürüklenmekte olduğu belirtildi. Ekonomide “büyüme” söylemiyle emekçilerin kandırıldığı, “ileri demokrasi” denerek de aydınlara, emekçilere, öğrencilere gaz ve coplarla saldırıldığı kaydedilen açıklamada, “Yargı ve emniyet başta olmak üzere her yeri ele geçiren AKP iktidarı, ele geçiremediği diğer tüm sivil kurumları da kendisine itaat etmeye zorlamakta, küresel sermayenin önünü açan politikalar ısrarla sürdürülürken, zenginler ve yoksullar arasındaki uçurum giderek büyümekte, güvencesizlik ve geleceksizlik emekçi sınıfların üzerine bir karabasan gibi çökmektedir” denildi.

Kürt sorununun, yine şiddete dayalı çözümsüzlük politikaları nedeniyle ortada bırakıldığı, Alevi yurttaşların eşit hak taleplerinin sümen altı edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar dile getirildi: “Tüm toplumun dokularını bozan politikaları uygulayan AKP iktidarı, ısrarla meslektaşlarımızın ve meslek odalarımızın taleplerini görmezden gelmektedir. Örgütümüz, İMO’nun, üst birliğimiz  olan TMMOB’un alanına ve işleyişine müdahale etmeye çalışmakta, meslektaşlarımızın ve yurttaşların doğal ve demokratik hakları hedef alınmaktadır. AKP iktidarının çizdiği sanal mutluluk tablosunu bozmak için, haklarımız, geleceğimiz, halkımız ve ülkemiz için, TMMOB’ye bağlı meslek odalarının düzenlediği mitingde, 15 Mayıs’ta Ankara’da buluşacağız”. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özel Harpçi paşa DSP’den aday

SONRAKİ HABER

Liseli gençlik emek hırsızlarına karşı meydanlardaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...