Munzur'un çakıl taşlarını sanat eserine dönüştürüyorlar

Dersim'in Ovacık ilçesinde yaşayan Dilan Şaylı ve Eser Tat isimli iki kadın arkadaş, Munzur Çayı'ndan topladıktan sonra çeşitli tekniklerle boyaladıkları çakıl taşlarını sanat eserine dönüştürüyor.

 

 

14 Ağustos 2019 08:39
Görsellerin büyük halini görmek için üzerine dokunun

Paylaş

Hobi amaçlı taşların üzerine çizdikleri resim çalışmalarını daha sonra sosyal medya hesaplarından paylaşan iki kadın, yaptıkları ürünlerin beğenilip ilgi görmesiyle ilçe merkezindeki Pulur Mahallesi'nde atölye açtı.

.

Paylaş

Munzur Çayı ve kıyısından topladıkları taşlara uğur böceği, ters lale, köpek, kedi gibi çeşitli motifler işleyen kadın arkadaşların, bu taşlardan yaptığı kitap ayracı, mıknatıslı objeler ve mumluk gibi ürünler yoğun ilgi görüyor.

Paylaş

Günün büyük bölümünü atölyede çalışarak geçiren iki arkadaş, bin bir emek vererek yaptıkları çalışmaları sosyal medya üzerinden satışa sunuyor.

Paylaş

Dilan Şaylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin maliye bölümünden mezun olduğunu söyledi.

Paylaş

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Ovacık'ta yaşamaya başladığını ifade eden Şaylı, "Arkadaşım Eser ile birlikte hobi olarak taş boyamaya karar verdik. Boyadığımız taşları daha sonra sosyal medyada paylaşınca ilgi gördü. Bizde, neden satışını yapmayalım dedik ve ürünlerin satışına başladık." dedi.

Paylaş

Şaylı, Munzur Çayı'nda topladıkları pürüzsüz ve düz taşları çalışmalarında kullandıklarını belirterek "Eğer basit ve kolay bir çizim ise beş dakikamızı alıyor. Daha ayrıntılı ise 10-15 dakika arasında bir süreyle çalışmayı tamamlıyoruz." dedi.

Paylaş

Eser Tat da Düzce Üniversitesi'nin turizm ve otel işletmeciliği bölümünden mezun olduğunu belirterek, vakitlerini değerlendirmek amacıyla taş boyamaya başladıklarını aktardı.

Paylaş

İlk çalışmayı yaptıklarında bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediklerini kaydeden Tat, "Taşlara resim yapmaya hobi olarak başladık ve çalışmalarımızın sadece kendi evimizde süs olarak kalacağını düşündük. Çalışmalarımızı fotoğraflayıp sosyal medya hesaplarımızda paylaştığımızda çok beğeni aldı. Görenler 'bize satar mısınız' şeklinde bir talepte bulundu. Biz de buradan yola çıkarak bu durumu ticarete döktük, satışlara başladık. Yoğun ilgi görüyoruz, memnunuz." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa