14 Ağustos 2019 17:27
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2019 17:39

Küçükçekmece'de kötü koku yayan atıklar kaldırılıyor

Küçükçekmece'de katı atık merkezinde kötü kokuya neden olan atıklar gelen tepkiler üzerine kaldırılıyor.

Fotoğraflar: DHA | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Küçükçekmece'de bulunan katı atık toplama merkezinden yayılan koku nedeniyle bölge halkı pencerelerini açamaz duruma geldi, müşteri kaybına uğradıklarını belirten esnaf da tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine kokuya neden olan atıklar hızla kaldırılıyor.

Küçükçekmece Atakent Mahallesi Menekşe Parkı yakınındaki katı atık merkezindeki kurban atıklarının yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Silivri Seymen'deki ana merkeze götürülmeyip bir süre bekletilmesi nedeniyle yayıldığı belirtilen kokular bölge halkını ve esnafı isyan ettirmişti. Demirören Haber Ajansı (DHA)'nın haberi üzerine atık merkezinde kokuya neden olan atıkların kaldırılması hızlandı. Hafriyat kamyonlarına doldurulan atıklar Silivri'ye gönderilmeye başlandı. Atık merkezindeki çalışmalar bugün havadan da görüntülendi.

"DAHA ÜCRA BİR YERDE İŞLERİNİ GÖRSÜNLER"

Bölgede oturan yurttaşlar ve esnaf, kokunun bugün azaldığını söyledi. Atık merkezinin yerleşim alanının içinde kaldığını belirterek şehir merkezi dışına taşınması gerektiğini kaydettiler.

Çevredeki bir işyerinin çalışanlarından Elif Çakan, "Bu atık toplama merkezleri, yıkama merkezleri  çöple ilgili merkezler lütfen şehir içlerinden, yerleşim alanlarından uzakta tutalım. Kimseyi rahatsız etmeyecek derece bir yere koyalım. Daha ücra bir yerde bunlar işlerini görsünler. Sistemlerini uygulasınlar. Şehir içinde bu gibi merkezleri kaldıralım, belediyeye de sesleniyorum" dedi.

"KATI ATIK YERLERİ ŞEHİR DIŞI YERLERDE OLMALI"

İlker Ceylan ise, "Bu tarz hayvan atıklarının daha insanlardan uzak bir yerde çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde bir yerlere götürürlerse her zaman insan sağlığı açısından daha mantıklı olur. Böyle elit bir semtte bu şekilde insanları rahatsız edecek davranışların olmaması gerekiyor. Yetkilileri telefonla aradık, şikayetimizde bulunduk. Böyle katı atık yerleri daha şehir dışı yerlerde olması gerekir ki, en azından insan sağlığını etkilememesi gerekiyor. Gerekli yerlere müracaatlarda bulunduk, inşallah bir çözüm bulacaklar" diye konuştu.

"DAHA FARKLI SORUNLAR TEŞKİL ETMESİ BİZİ KORKUTUYOR"

Ercan Yediel ise, "Sağlığı tehdit eden bir durum söz konusu. Kokunun ana kaynağı da belli" dedi. İşletmeci Uğur Kaldan da "Düne nazaran daha iyi. Koku azaldı. Herhalde belediyemiz temizledi orayı. Dün müşteriler ve bizler rahatsız olduk. Evde oturanlar rahatsız oldu. Ağır bir kokuydu. Ama önleminin alınması lazımdı, bu bir hata aslında" dedi.  

KOKU GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ

Çocuğuyla alışverişe çıkan Fatma Akduman ise bayramın ilk gününden beri kokunun yoğun olduğunu, bugün itibariyle kokunun azaldığını ancak yine de rahatsız ettiğini belirtti. Parkta yürüyen bir vatandaş da yürüyüş parkurunun kokudan dolayını parkuru tamamlayamadığını ifade etti. Yürüyüş yapan İranlı Behreng Goderzi de gece ikiye kadar kokunun devam ettiğini, ancak bugün kokunun olmadığını söyledi.

İBB BAŞKAN DANIŞMANI ONGUN'DAN AÇIKLAMA

İBB Başkan Danışmanı ve Basın Sözcüsü Murat Ongun ise verdiği bilgide, "Katı atık istasyonundan kaynaklı bir koku yok. Küçükçekmece ilçesinde kurban bayramı sırasında kesilen kurbanların atıkları toplanıp istasyonun bahçesine yığılmış. Bundan kaynaklanan bir sorun yaşandı. Küçükçekmece ilçe belediyesi ile görüştük o atıkların hemen kaldırılması için çalışma başlatıldı. İstasyondan kaynaklı bir sorun yaşanmadığını düşünüyoruz" dedi.

İstasyonun taşınmasıyla ilgili soru üzerine ise Ongun, "Bize iletilen böyle bir konu yok. Ancak bu konu ilgililerle görüşüldükten sonra bir değerlendirme yapılabilir" dedi.

NE OLMUŞTU?

DHA muhabiri 13 Ağustos'ta bölgede oturan yurttaşlarla görüşmüştü. Yurttaşlar, kokunun parkın hemen yakınında bulunan belediyeye ait atık toplama merkezinde kurban atıklarının bekletilmesinden kaynaklandığını öne sürmüş ve kokuda rahatsız olduklarını dile getirmişti.

Yürüyüş yolundan burnunu kapatarak geçen Mevlüt Turan, "Millet çok rahatsız hepimiz çok rahatsızız bu kokudan dolayı. Kurban kesimi oldu, orada da çöp atıkları var, atıyorlar, oradan kokuyor. Bayramdan önce buralar dolup taşıyordu. Şimdi kimse yok kokudan dolayı" diye konuştu.

"BALKON AÇAMAYACAK DURUMA GELDİK"

Aydan Emsa ise "Balkon açamayacak duruma geldik. En büyük keyfimiz balkonda kahvaltı yapmak, ama kahvaltımızı yapamadan içeri girdik. Buna bir çözüm olursa çok sevineceğiz" dedi. Bu sabahtan beri ağır bir koku geldiğini ifade eden esnaf Uğur Kaldan da "İçeriye kadar sızıyor. Müşterinin geleceğini sanmıyorum. Ben olsam gelmem. Belediyeyi aradık ama şu saate kadar bir şey görmedik. Ceset kokusu gibi, etrafı aradık hayvan leşi mi diye. Ağır bir koku" demişti.

"MASALARIMIZ BOMBOŞ"

İşyeri çalışanlarından Elif Çakan, "Aramadığımız yer kalmadı. Yetkililerin gerekli önlemleri zamanında alması gerekirdi. Mümkünse bu kokuya hemen bir çare bulunmalı. Durulacak gibi bir koku değil. Bakın masalarımız bomboş" demişti.

"BELEDİYE BAŞKANI'NIN BU SORUNU ÇÖZMESİNİ BEKLİYORUZ"

Esnaf İzzet Albayrak da, "Belediye başkanının buraya gelmesi lazım. Esefle kınıyorum. Sonuçta 60 bin nüfus var Atakent'te. Çöp arabalarının olduğu yer var. Bu arabalar burada yıkanıyor. Bunun suyu nereye akıyor. Belki de çöplerden toplanan hayvan bağırsakları ve pislikleri orada yıkandı onun suyu da bu dereye aktı. O yüzden sesleniyoruz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye derhal buraya gelip buradaki sorunu çözmesini istiyoruz. Bu konudan rahatsızız" demişti.

ATIK TOPLAMA MERKEZİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Çevre sakinlerinin kokularının yayıldığı belirtilen atık toplama merkezi havadan da görüntülendi. Görüntülerde alanda kamyonlarca atığın beklediği görülüyor. Atıkların bir bölümü ise iş makineleriyle kamyonlara yükleniyor.

(İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kaz Dağları köy meydanı etrafında sembolik 8 ayrı köy kuruldu

SONRAKİ HABER

Fethiye'de orman yangını: Paraşüt uçuşları durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...