13 Ağustos 2019 11:52

Meteorolojiden sıcak hava uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Fotoğraf: Ali Atmaca/AA

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hava sıcaklıklarının iki gün boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacağı belirtildi

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre günü en yüksek hava sıcaklıklarıçarşamba günü İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in İç Kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında, perşembe günü ise İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun Kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

İki günlük sıcak havanın arkasından Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak sıcaklıklarda ani azalışlar ve kuzey kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Açıklamada, iki gün boyunca etkili olacak sıcak havanın oluşturabileceği (özellikle güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı) olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, 65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metropolis’te kazılar başladı

SONRAKİ HABER

Gök Medrese’nin restorasyonu tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...